Poliţiştii din Timiş au prins nouă migranţi la graniţă, noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat două grupuri de migranţi, formate din nouă persoane, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria. În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia şi Sânnicolau Mare au depistat două grupuri de migranţi, formate din nouă bărbaţi. Cinci dintre migranţi au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în România, iar ceilalţi patru au fost reţinuţi la graniţa cu Ungaria, la aproximativ 200 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei

Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. În cele şapte cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria şi Maroc, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de  ani.

O parte dintre persoane a declarat că au ajuns cu trenul până în localitatea Kikinda (Serbia), de unde şi-au continuat călătoria cu un taxi până în apropierea frontierei cu România, de unde au mers pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen, unde vroiau să ajungă. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite