Marius Dugulescu, biletul PNL-ului către voturile baptiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Dugulescu
Marius Dugulescu

Deputatul care tocmai a trecut de la PDL la partidul condus de Crin Antonsescu ar putea fi cheia naţional-liberalilor către o pătură importantă a populaţiei şi, implicit, un posibil număr consistent de voturi la alegeri.

Marius Cristinel Dugulescu are 38 de ani şi este fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat PNŢCD între 1992 şi 2000 şi un protagonist al revoluţiei de la Timişoara, în 1989. Marius Dugulescu a fost consilier judeţean, iar la ultimele alegeri a ajuns deputat de Timiş. Parlamentarul mai este şi vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități naționale din Camera Deputaților, membru în Comisia Parlamentară de Control a Revoluționarilor din Decembrie 1989 și presedintele Subcomisiei Parlamentare pentru Demnitate Umană.

Dugulescu este licenţiat în Teologie. În perioada 2002-2005 a fost pastor la două biserici baptiste din Timişoara, iar între 2005 şi 2008 a fost pastor la Biserica Baptistă Română "Calea Crucii", Colton, California (SUA) şi la Biserica Baptistă Română "Tierasanta", San Diego, California (SUA). Conform convingerilor sale religioase, deputatul a întocmit un proiect de lege, acum doi ani, prin care să se interzică clonarea umană şi mamele surogat, situaţii care nu sunt "acoperite" suficient în legislaţia românească. "Dumnezeu creeaza oameni şi nu noi trebuie să facem asta prin alte mijloace decât cele fireşti", spunea atunci Marius Dugulescu.

Nelu Balaş, şi el membru al bisericii baptiste, a fost recent în atenţia opiniei publice, după ce a trimis, ca director al Regionalei de Poştă Timişoara, 10.000 de felicitări de paşte, din bani publici. Conducerea Poştei Române a deschis o anchet în acest caz. În plus, anul trecut Balaş a fost acuzat, însă fără ca acuzele să poată fi dovedite, că ar fi dat ca misiune angajaţilor Poştei strângerea de semnături pentru candidatura sa la un post de parlamentar.

Momentan nu există indicii că ar fi iminentă o migrare în masă a politicienilor baptişti către PNL, mai ales că surse apropiate celor implicaţi, de aceeaşi religie cu Marius Dugulescu, nu aprobă gestul acestuia.

În urma votului din 2008, au fost aleşi şase parlamentari evanghelici, baptişti şi penticostali: Lucian Riviş Tipei (Arad, PDL), Nicolae Jolţa (Bihor, a trecut în ianuarie de la PNL la PDL), Orest Onofrei (Suceava, PDL), Mircea Lubanovici (diaspora, PDL), Gheorghe David (Timiş, PDL) şi Marius Dugulescu (Timiş).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite