Ţiganii achitaţi de Tribunalul Timiş pentru ţepe de un milion de euro aşteaptă sentinţa de la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Seifert (stânga) şi Petru Jurj (dreapta) sunt acuzaţi de înşelăciune, şantaj, falsuri şi ameninţări
Lucia Seifert (stânga) şi Petru Jurj (dreapta) sunt acuzaţi de înşelăciune, şantaj, falsuri şi ameninţări

Petru Jurj şi Lucia Seifert, rromii acuzaţi de ţepe de un milion de euro, aşteaptă sentinţa. Ieri a fost un nou termen din dosarul în care sunt judecaţi Lucia Seifert şi Petru Jurj, ţiganii acuzaţi că au înşelat patru persoane, provocând o fraudă de un milion de euro.

Într-o primă fază, dosarul celor doi a fost judecat la Tribunalul Timiş. Deşi nu au călcat în sala de judecată în timpul procesului, iar acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT sunt foarte grave, cum ar fi înşelăciune, spălare de bani sau falsuri, judecătorii i-au achitat pe cei doi.

Concret, ţiganii sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane de la care au cumpărat imobile, promiţându-le un preţ şi plătind alte preţuri, mai mici. Atât procurorii, cât şi părţile civile implicate în dosar, au făcut apel, care se judecă la Curtea de Apel Timişoara. Ieri a fost un nou termen în proces, ocazie cu care concubinii Lucia Siefert şi Petru Jurj s-au prezentat în faţa instanţei.

Acuzaţii grave
În faţa judecătorilor, ţiganii au spus că nu recunosc niciuna din faptele puse în cârca lor de acuzare şi au susţinut că nu au înşelat pe nimeni. „Nu recunosc săvârşirea faptelor. Am făcut tranzacţii bancare de aproximativ 8 milioane de euro, bani obţinuţi din vânzarea unor imobile. Am avut suficienţi bani să plătim părţilor vătămate. Nu am indus în eroare pe nimeni”, a spus Lucia Seifert în faţa judecătorului. La rândul său, Petru Jurj a spus că nu a înşelat pe nimeni şi actele întocmite prezintă preţul negociat. Acuzat şi de ameninţări cu moartea la adresa uneia dintre părţi, Petru Jurj s-a bâlbâit.

„Or mai existat şi vorbe urâte. Nu ştiu, nu-mi mai amintesc, dar nu am obicei să ameninţ cu moartea”, a spus Jurj. În procesul aflat pe rol la Curtea de Apel, ţiganii sunt apăraţi de patru avocaţi, unul dintre ei fiind Adrian Gârboveanu. Cu ocazia pledoariei, avocatul a adus acuzaţii grave la adresa DIICOT, susţinând că una din plângeri a fost întocmită de procurorul de caz, în numele uneia dintre părţi. Procurorul de şedinţă a negat vehement acest lucru, aducând argumente pentru care sentinţa emisă de Tribunalul Timiş trebuie casată şi ţiganii condamnaţi.

Martori respinşi
Cu ocazia termenului de ieri, avocatul lui Dumitru Herman, una din părţile vătămate, a cerut citarea unor martori care pot depune mărturie despre modul de operare al ţiganilor şi despre cum i-au înşelat pe oameni. Judecătorii au respins însă cererea. „Instanţa de fond consideră că nu am probat cele susţinute. Am cerut patru martori pentru a proba susţinerile, iar cererea ne-a fost respinsă de pe scaun. Considerăm că am fost nedreptăţiţi”, a spus avocatul familiei Herman, Andrei Cranciova. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara a rămas în pronunţare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite