Acuzaţii de "blat" în finala campionatului naţional de lupte libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bologa. FOTO: redesteptarea.ro
Gheorghe Bologa. FOTO: redesteptarea.ro

Şefii cluburile din Timişoara şi Lugoj care au disputat finala campionatului României se acuză reciproc la câteva zile după terminarea turneului final. CSM Lugoj a pierdut în ultimul act, după cinci titluri consecutive de campioni, noii câştigători fiind cei de la CSM Timişoara.

Finala Campionatului Naţional de lupte libere s-a desfăşurat la Chiajna, lângă Bucureşti, în competiţia băieţilor intrând CSM Timişoara, CSM Lugoj, Steaua şi Dinamo. Scandalul a început după ce antrenorul lugojenilor, Emil Vanea, a declarat pentru ziarul lugojean Redeşteptarea că îl bănuieşte pe luptătorul Alexandru Chirtoacă de faptul că nu şi-a apărat corect şansele contra timişoreanului Anatol Buruiană, meci care a decis titlul naţional. Modul în care Alexandru Chirtoacă a abordat meciul din cadrul categoriei 55 de kilograme contra sportivului de la CSM Timişoara a ridicat semne de întrebare oficialilor clubului lugojean. Chirtoacă l-a învins până acum pe acest adversar de fiecare dată când l-a întâlnit la diferenţă mare de puncte, însă la meciul decisiv, în urma căruia echipa Lugojului îşi putea adjudeca un nou titlu de camioană naţională, a pierdut inexplicabil şi CSM Timişoara a câştigat medalia de aur.

Ieri, lugojeanul Gheorghe Bologa, cel care conduce acum CSM Timişoara, a ţinut o conferinţă de presă în care a declarat că un luptător de la CSM Lugoj, nimeni altul decât Nicolai Ceban, cel care a participat în acest an la Olimpiada de la Londra, ar fi încercat să mituiască un sportiv al clubului timişorean pentru a ceda meciul echipei Lugojului. "După ce s-a terminat competiţia, sportivii mi-au povestit că Nicolai Ceban, luptător pe care eu l-am adus la Lugoj şi care ori de câte ori făcea o declaraţie de presă mulţumea lui Dumnezeu pentru succesele obţinute, a fost cel care a venit cu bani la unul dintre sportivii noştri, şi anume la Andrei Perpeliţă, câştigătorul categoriei 60 de kilograme", a afirmat Gheorghe Bologa.

Niciuna dintre părţi nu s-a adresat încă Federaţiei Române de lupte pentru o anchetă în acest caz.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite