Marea artistă Mirela Zafiri a fost condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funeraliile artistei. FOTO: Redeşteptarea
Funeraliile artistei. FOTO: Redeşteptarea

Soprana Mirela Zafiri, prim-solistă a Operei din Braşov, a fost învinsă de o boală misterioasă, la 41 de ani. Marea artistă a trecut dincolo în ropote de aplauze şi cu flori, dar şi în acorduri solemne ce au răsunat ieri, în Cimitirul Baptist din Lugoj.

"Mirela Zafiri a fost o femeie veselă, generoasă, plină de graţie, atât pe scenă şi în afara ei. Mirela a fost o femeie admirată şi iubită de mulţi oameni, a fost o femeie puternică, inteligentă, extrem de exigentă cu sine însăşi, dar calmă şi caldă cu cei din jur, dovedind o bună capacitate de comunicare, dobândită ca urmare a experinţei de director artistic şi, în general, a experienţei din lumea artistică" - acestea au fost cuvintele pastorului Ionel Tuţac la despărţirea sopranei Mirela Zafiri de această lume, după cum relatează Redeşteptarea.

„La începutul lunii noiembrie 2011, semnele bolii au început să fie simţite în trupul Mirelei, dar ea a continuat să cânte. Ultimul spectacol pe scena Operei din Braşov (n.red. - în „Lucia di Lamermoor") l-a susţinut la 31 martie 2012. Deşi a fost conştientă de boala ei, a fost foarte discretă în ceea ce priveşte această suferinţă. Chiar şi în ultimele luni ale vieţii, a îndurat cu tărie greutatea bolii care o măcina nemilos. Curajul, credinţa şi optimismul pe care le-a arătat în ultima jumătate de an, au avut pentru cei apropiaţi ei sensul unei adevărate lecţii de demnitate umană", a mai spus pastorul Tuţac, adăugând că, în luna septembrie 2001, Mirela declara că cel mai important personaj din viaţa ei este Iisus Hristos.

Fiica Lugojului a fost mai evocată în fraze calde de către pastorul Teofil Ciortuz din SUA, iar pastorului lugojean David Nicola i-a revenit misiunea de a rosti un cuvânt de îmbărbătare către familie. Emoţionantă a fost şi alocuţiunea primarului Francisc Boldea, care a arătat, printre altele, că „s-a stins o luminiţă frumoasă, care ardea pentru oraş, pentru biserică, pentru noi toţi", arată site-ul redesteptarea.ro.

Mezzosoprana Aura Twarowska, de la Opera de Stat din Viena, solistul Nelu Moţ, alţi cântăreţi şi corul Bisericii Baptiste din Lugoj au înălţat cântări către Domnul, iar imnul „Mai aproape, Doamne, către Tine" a fost intonat de întreaga adunare. La despărţirea de marea artistă, pastorul David Nicola a rostit cuvintele: „La revedere, Mirela"!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite