Astăzi începe prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Robert Şerban este unul dintre organizatori. Foto: Eugen Răduţ
Scriitorul Robert Şerban este unul dintre organizatori. Foto: Eugen Răduţ

Evenimentul cu motto-ul "La Vest de Est / La Est de Vest" se desfăşoară miercuri, joi şi vineri, la Muzeul de Artă din Piaţa Unirii, iar intrarea este liberă. Deschiderea are loc azi, de la ora 18.00.

Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara „La Vest de Est / La Est de Vest" îşi propune să continue, într-o manieră deschisă publicului larg, tradiţia studiilor comparatiste iniţiate de Fundaţia „A Treia Europa". Este unul dintre proiectele importante cu care Timişoara poate candida la Capitală Culturală Europeană.

Festivalul propune timişorenilor întâlniri cu mai mulţi scriitori străini care au avut sau au de a face cu România sau cu estul Europei. Vor citi fragmente din operele lor Slavenka Drakulic (Croaţia), Attila Bartis (scriitor maghiar născut la Târgu Mureş, care acum trăieşte la Budapesta), Richard Swartz (Suedia), Jan Koneffke (Germania), Vladimir Arsenijevic (Serbia), Philip O'Ceallaigh (Irlanda), dar şi figuri cunoscute din lumea culturii timişorene, ca Adriana Babeţi, Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieş, Robert Şerban, Viorel Marineasa, Daniela Raţiu sau Tudor Creţu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite