Rocadă între timişoreni la vârful Ministerului Justiţiei: pleacă Lidia Barac, vine Florin Moţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea Guvernului aduce modificări şi în linia a doua. Secretarii de stat din Ministerul Justiţiei, condus de Cătălin Predoiu, au demisionat. Printre demisionari se află şi Lidia Barac. Unul din noii secretari de stat este, însă, judecătorul Curţii de Apel Timişoara, Florin Moţiu. 

Plecarea ministrului Cătălin Predoiu din fruntea Ministerului Justiţiei a dus automat şi la demisia Lidiei Barac din funcţia de secretar de stat. Lidia Barac părăseşte ministerul după aproximativ doi ani de la instalarea pe funcţie.

Fostul secretar de stat se va întoarce la conducerea Curţii de Apel Timişoara, postul de preşedinte fiind ocupat doar pentru o perioadă de judecătorul Erica Nistor. Lidia Barac şi-a motivat plecarea din minister prin faptul că odată cu plecare ministrului Predoiu a fost finalizată şi agenda de lucru. 

Florin Moţiu, secretar de stat

Chiar dacă Lidia Barac a părăsit ministerul, justiţia din Timişoara este reprezentată la cel mai înalt nivel de judecătorul Curţii de Apel Timişoara, Florin Moţiu. Magistratul Secţiei a II-a Civile de la Curtea de Apel Timişoara a fost detaşat la Bucureşti pentru a ocupa funcţia de secretar de stat. Numele lui Florin Moţiu a fost implicat recent în scandalul de corupţie în care este judecat fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel, Cătălin Şerban. Practic, Moţiu a judecat dosarele pentru care Şerban a primit mită 50.000 de euro.

Procurorii nu au putut însă dovedi că Moţiu şi ceilalţi doi judecători din complet au ştiut că Şerban a vândut sentinţele. Moţiu a şi declarat cu ocazia audiereii de la DNA că nu ştia nimic de vreo discuţie despre bani. De altfel, în mediul juridic din Timişoara, Moţiu are o imagine foarte bună, fiind perceput ca un judecător corect şi bun profesionist. 

Secretarul de stat care a trăit tsunami-ul din 2004

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite