Judeţul Timiş, mai curat decât se aşteptau organizatorii "Let's do it Romania!". Acţiunea începe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii care în fiecare an pun la cale "commando"-uri de curăţenie au inventariat mormanele de gunoi din zonă şi au constatat că situaţia s-a îmbunătăţit considerabil faţă de anii trecuţi. Sâmbătă se desfăşoară acţiunea "Let's do it!" în România, Moldova, Bulgaria şi Turcia.

Deschiderea oficială a acţiunii are loc sâmbătă dimineaţa, la ora 9.15, la Pădurea Verde, lângă Muzeul Satului. Zonele vizate în acest an sunt Padurea Verde, lacul Surduc şi zona Şag. După această zi, zonele menţionate vor intra într-un program de monitorizare, pentru a evita reapariţia gunoiului. Nu mai puţin de 21 de primării din judeţ şi-au anunţat participarea, alături de mai multe şcoli, instituţii şi companii private. Astfel, la acţiune vor lua parte peste 400 de voluntari din partea a 11 companii şi mai bine de 1.000 de elevi.

Datorită faptului că judeţul Timiş este mult mai curat decat se aşteptau, organizatorii îi invită pe cei interesaţi să se alature şi acţiunii iniţiate de Asociaţia "Timişoara Capitală Culturală Europeană", acţiune care consta în curăţarea afişelor lipite ilegal în Timişoara. Acţiunea face parte dintr-o campanie mai ampla care vizeaza, pe termen lung, îmbunătăţirea modului de afişare a evenimentelor culturale în Timişoara, atât prin activităţi de curăţenie, cât şi prin modificări aduse regulamentelor locale şi prin încurajarea creării de noi spaşii legale de afişaj. Voluntarii care se vor alătura acestei activităţi vor fi echipaţi cu şpacluri şi perii de sârmă pentru îndepărtarea afişelor şi se vor întâlni sâmbătă, la ora 9.00, în parcarea din spatele magazinului Bega.

Voluntarii de la "Let's do it Romania!" desenează harta gunoaielor din judeţul Timiş

Având în vedere că resursele disponibile organizatorilor sunt limitate, este recomandat ca voluntarii să aiba mănuşi şi saci menajeri proprii (120 litri, grosime 50 microni) şi mijloc de transport necesar pentru a ajunge în zonele care vor trebui curăţate. Echiparea standard pentru un voluntar consta într-o pereche de mănuşi de lucru şi cinci saci de 120 de litri. Toţi cei care pot asigura necesarul de echipament şi pentru alte persoane, sunt rugati să anunţe organizatorii pe adresa de e-mail timis@letsdoitromania.ro.

Cei interesaţi să afle mai multe informaţii pot vizita site-ul www.letsdoitromania.ro, sau pot merge astăzi, de la ora 12.00 pana la ora 19.00, pe terasa Porky's din Complexul Studenţesc, unde vor găsi echipa "Let's Do it, Timiş".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite