Se apropie faimosul Gărâna Jazz Festival. Aflaţi programul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 16-a ediţie a deja faimosului festival de jazz va avea loc în perioada 12-15 iulie, la Gărâna. Organizatorii au invitat nume mari ale muzicii din întreaga lume pentru a cânta pe scena din Poiana Lupului. Ploaia, singura care ar putea deranja publicul şi artiştii, nu şi-a anunţat încă venirea.

Marius Giura, organizatorul festivalului, spune că în această ediţie a adus numai artişti de linia întâi. „Sunt zile când am trei supervedete, cum e ultima zi, spre exemplu. Atunci este fabulos. Dar şi în prima zi capul de afiş este John Scofield, chitarist american de mare clasă şi notorietate. Alt cap de afiş este Dave Holand, un basist mare de tot care are în formulă alţi câţiva meseriaşi, spre exemplu chitaristul Kevin Eubanks - care apărea în show-rile lui Jay Leno. Toată formula e, de fapt, extraordinară. Din The New Dave Holland Band mai face parte Eric Harland, care e în mod obişnuit bateristul lui Charles Lloyd. Apoi e o formulă care există de vreo 20 şi ceva de ani, grupul lui Marc Ribot, „Los Cubanos Postizos", în care apare şi un percuţionist de talie modială, Horacio „El Negro" Hernandez.  E un proiect pentru cei care agreează stilul latino. După aceea ar mai fi Bugge Weseltoff, unul din cei mai originali pianişti ai lumii, care îl are ca invitat pe Erik Trufazz, trompetist francez de mare clasă. Se adaugă şi un cotrabasist portughez, Carlos Bica, foarte bine cotat în jazz-ul actual. Pe scenă vor mai urca un grup german, Edgar Kneckht Quartet, şi un grup din Elveţia, Brink Man Ship, care îl are ca invitat pe Nils Petter Molvaer“, a declarat Marius Giura

Muzicieni români

De la festival nu vor lipsi muzicienii români „De sorginte românească este trio-ul olandez al lui Eugen Gondi, cel mai mare baterist pe care l-am avut vreodată, timişorean şi el, apoi Emy Drăgoi and Jazz Hot Club de Roumania, o formulă oarecum gipsy. Emy Drăgoi e unul dintre marii acordeonişti ai lumii. Galliano îl apreciază în mod deosebit. El e stabilit în Franţa, iar muzicienii cu care va cânta sunt adunaţi din Bucureşti. O să vină, probabil, Iordache, dar nu este încă sigură formula în care va cânta. Apoi mai e grupul Guilty Lemon, din Sibiu, o trupă care a luat premii la festivaluri studenţeşti. Tot la categoria români vor fi Mario & The Teachers, care anul trecut au avut ghinionul unei ploi cumplite, la unu noaptea. Doar eu şi încă vreo câţiva spectator i-am văzut. Ar mai fi un nume foarte important şi foarte drag tinerilor, Portico Quartet, din Anglia, în mare vogă în momentul de faţă. Sunt pe val. Cântă un soi de jazz de frontieră, cu free şi cu world“, a mai spus Giura într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Iată programul festivalului:

Joi, 12 iulie

IORDACHE (România)
SLAWEK JASKULKE (Polonia)
JOHN SCOFIELD'S HOLLOWBODY BAND (SUA)
ADRIAN GAȘPAR TRIO (Austria)

Vineri, 13 iulie

MARIO & THE TEACHERS (România)
PORTICO QUARTET (UK)
EDGAR KNECHT QUARTET (Germania)
BRINK MAN SHIP feat. NILS PETTER MOLVAER (Elveţia, Norvegia)

Sâmbătă, 14 iulie

TORD GUSTAVSEN QUARTET (Norvegia)
DAVE HOLLAND PRISM (SUA)
KUARA (Finlanda)
EMY DRĂGOI & JAZZ HOT CLUB DE ROUMANIE (România)

Duminică, 15 iulie

EUGEN GONDI TRIO (Olanda)
BUGGE WESSELTOFT & FRIENDS (Norvegia, Franţa, Germania)
CARLOS BICA - AZUL (Portugalia)
MARC RIBOT y LOS CUBANOS POSTIZOS (SUA, Cuba)

Biletele se achiziționează înainte de concerte, începand cu orele 16.00, de la casa de bilete de la intrarea în incintă. Preţul unui bilet este de 60 de lei pe zi, iar un abonament pentru patru zile costă 200 de lei. Copiii sub 14 ani au intrarea gratuită. Aflaţi mai multe despre festival pe www.garana-jazz.ro.

Citiţi un interviu cu Marius Giura, organizatorul festivalului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite