Preţurile apartamentelor din Timişoara rămân aproape neschimbate, în timp ce în alte oraşe sunt în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni ale anului, preţurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în cele mai mari oraşe din ţară au scăzut cu valori cuprinse între 0,5% în Timişoara şi 4,5% în Ploieşti, cu un maximum de -6,7% la Cluj, conform imobiliare.ro.

Timişoara se numără printre oraşele în care evoluţia preţurilor apartamentelor a fost moderată în primele şase luni ale acestui an. Valoarea Indicelui imobiliare.ro la jumătatea anului este de 796 euro/mp util, cu 1,7% mai puţin decât în urmă cu şase luni. La fel ca în alte mari oraşe din ţară, ca de exemplu Bucureşti sau Cluj, tendinţa de scădere a preţurilor a fost mai accentuată pe segmentul nou.

Astfel, dacă apartamentele vechi s-au ieftinit cu doar 0,5% în prima jumătate a anului, preţul solicitat în cazul unităţilor noi a scăzut cu aproape 5% în acelaşi interval, de la 885 euro/mp util, până la 842 euro/mp util. Pe de altă parte, Timişoara este oraşul în care preţurile apartamentelor vechi au scăzut cel mai puţin în perioada ianuarie - iunie 2012, conform portalului imobiliare.ro.

Preţurile din Cluj

La polul opus, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 4,2% în prima jumătate a anului. Astfel, preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca este de 908 euro/mp util. Valoarea actuală este cu doar 8,2% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni, aici întâlnindu-se cea mai mare diferenţă anuală dintre toate oraşele analizate. Scăderea de preţ a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelor noi, unde a fost înregistrată o contracţie de aproape 7% în prima parte a acestui an - de la 905 euro/mp util, la 844 euro/mp util, respectiv de 15% în ultimele 12 luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite