Vămile din vestul ţării sunt asaltate de migranţi ilegali. Află unde sunt acum aceşti oameni şi de ce nu sunt arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii prinşi că dau târcoale graniţelor ajung să ceară, şi chiar primesc, azil. Poliţiştii de frontieră au probleme tot mai mari cu stăpânirea unui val de imigranţi ce vor să ajungă ilegal în Europa.

Sărăcia şi visul că în Europa de vest vor putea duce un trai mai bun îi impinge pe tot mai mulţi sârbi, afgani, marocani, algerieni, tunisieni şi libanezi să îşi încerce norocul în traversarea ilegală a frontierei dintre Serbia spre România, iar ulterior spre Europa, destinaţia finală fiind ţările din vestul continentului. Chiar dacă Poliţia de Frontieră Timiş a primit o serie de dotări noi, aparatura valorând mai multe milioane de euro, imigranţii continuă să încerce să treacă graniţa prin vechile metode: călăuze şi folosirea canalelor din câmp pentru a ajunge spre zona verde dintre cele două ţări.

Record la migranţi


„Anul acesta numărul persoanelor prinse încercând să treacă ilegal frontiera de stat a crescut vertiginos. În 2010 cele mai mari probleme le-am avut cu traficanţii de ţigări, în special cei de naţionalitate sârbă. Acum avem bătăi de cap cu cei care nu au paşaport, dar vor să ajungă în Europa. În permanenţă avem echipe pregătite pentru intervenţie”, a spus Mihaela Marcoff, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Timiş.

În weekendul trecut, agenţii de frontieră au înregistrat un nou record al numărului de migranţi reţinuţi când intenţionau să treacă graniţa. În total, 21 de persoane s-au ales cu dosar penal şi fiecare a cerut statut de azilant în România. „De multe ori, aceste cereri sunt aprobate”, a explicat Mihaela Marcoff.


cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite