Hauptmann, vitezomanul care a ucis şase oameni în carnagiul din Banat, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann a fost condamnat la cinci ani de închisoare
Claudiu Hauptmann a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Claudiu Hauptmann, tânărul din Reşiţa care a gonit nebuneşte pe şosea şi a omorât şase oameni, la 7 iulie 2009, a fost judecat pentru ucidere din culpă. Hauptmann a fost condamnat la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Timişoara.

Avocata Carmen Obârşanu spune că tânărul va trebui să plătească şi câte 75.000 de euro fiecăruia dintre urmaşii celor şase victime, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 1 milion de euro. „Dacă ne referim la partea emoţională, nicio pedeapsă nu este de ajuns. În ceea ce priveşte partea financiară, oamenii sunt obligaţi să îşi facă asigurări, asiguratorii îţi promit milioane de euro, marea cu sarea, dar dacă se întâmplă ceva ei zic dom-ne, stai puţin, e prea mult. Dacă s-ar putea să nu plătească nimic! Asta m-a deranjat“, a spus Carmen Obârşanu, avocata care reprezintă familia unuia dintre muncitorii ucişi în teribilul accident de maşină.

Avocata a mai spus că trebuie să se facă o reevaluare a contractului de asigurare. „Săptămâna trecută, Hauptmann a încercat să mai tragă de timp, şi-a schimbat avocatul, iar noul avocat, Florin Kovacs, a recuzat instanţele. Din acest motiv, avocatul a fost acuzat că trage de timp şi a fost amendat cu 1.000 lei“, a mai spus Carmen Obârşanu. Claudiu Hauptmann va ajunge după gratii, în Penitenciarul din Timişoara, până la sfârşitul acestei zile. „Poate aşa vor circula şi oamenii mai liniştiţi pe străzi“, a adăugat avocata.

Carnagiu în Banat

Rudele celor şase victime s-au plâns de nenumărate ori, în aceşti trei ani, că procesul a fost tergiversat la nesfârşit de avocaţii tânărului. Părinţii tinerelor din maşina pe care o conducea Hauptmann, dar şi rudele inginerilor din maşina pe care acesta a lovit-o, iar în urma impactului inimile lor au explodat,  au fost revoltaţi de modul în care s-a gestionat, în justiţie, acest caz. „Oricum, numai Dumnezeu poate face dreptate în acest caz", spunea, în vara anului trecut, tatăl Deliei Roşian, una dintre tinerele omorâte în accident.

În 7 iulie 2009, Claudiu Hauptmann, pe atunci abia major, încă elev la liceu, a apăsat prea tare pedala de acceleraţie a Peugeot-ului său şi a lovit, în zona Birda, frontal o maşină cu ingineri şi muncitori care se întorceau de la muncă. Cele două tinere care se aflau cu Hauptmann în maşină au murit, la fel şi cei din maşina lovită.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite