O timişoreancă este parte din echipa României care tocmai a câştigat Campionatul European de gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Bulimar este sportiva născută la Timişoara care a devenit campioană europeană la Bruxelles, alături de echipa României. Bănăţeanca va participa şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din această vară.

Timişoreanca a contribuit la medalia de aur obţinută de echipa României cu notele 13.933 la paralele, 14.733 la bârnă şi 14.633 la sol. Diana Bulimar, care în august va împlini 17 ani, poate fi una dintre revelaţiile Olimpiadei şi se anunţă a fi una dintre viitoarele vedete ale gimnasticii româneşti. Tânăra sportivă a început gimnastica la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Timişoara, după ce a fost descoperită, în urma unei selecţii efectuate la o grădiniţă din Timişoara, de antrenoarea Alina Lazăr.

Din 2008, Diana Bulimar s-a antrenează cu loturile naţionale, la Deva, Oneşti sau Izvorani, şi a obţinut primele sale medalii cu adevărat importante în 2010: o medalie de argint cu echipa României la Campionatul European de juniori, o medalie de bronz la paralele în aceeaşi competiţie, iar apoi o medalie de argint la sol, în cadrul primei ediţii a Jocurilor Mondiale ale Tineretului. Din 2011, Diana Bulimar face parte din lotul naţional de senioare. Timişoreanca are o tradiţie sportivă în familie, tatăl său, Daniel Bulimar, fiind pentru câţiva ani, în adolescenţă, atlet, iar apoi fotbalist în ligile inferioare.

Ultima oară când Timişoara a avut o reprezentantă în lotul olimpic de gimnastică a fost la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, când Andreea Ulmeanu a fost rezervă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite