O timişoreancă face parte din echipa de gimnastică a României de la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Bulimar, născută în Timişoara, participă la Jocurile Olimpice de la Londra, alături de echipa de gimnaste a României. Bănăţeanca a devenit campioană europeană şi la Bruxelles, tot alături de echipa ţării noastre.

Diana Bulimar, care în august va împlini 17 ani, poate fi una dintre revelaţiile Olimpiadei şi se anunţă a fi una dintre viitoarele vedete ale gimnasticii româneşti. Tânăra sportivă a început gimnastica la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Timişoara, după ce a fost descoperită, în urma unei selecţii efectuate la o grădiniţă din Timişoara, de antrenoarea Alina Lazăr.

Din 2008, Diana Bulimar s-a antrenează cu loturile naţionale, la Deva, Oneşti sau Izvorani, şi a obţinut primele sale medalii cu adevărat importante în 2010: o medalie de argint cu echipa României la Campionatul European de juniori, o medalie de bronz la paralele în aceeaşi competiţie, iar apoi o medalie de argint la sol, în cadrul primei ediţii a Jocurilor Mondiale ale Tineretului. Din 2011, Diana Bulimar face parte din lotul naţional de senioare. Timişoreanca are o tradiţie sportivă în familie, tatăl său, Daniel Bulimar, fiind pentru câţiva ani, în adolescenţă, atlet, iar apoi fotbalist în ligile inferioare.

Ultima oară când Timişoara a avut o reprezentantă în lotul olimpic de gimnastică a fost la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, când Andreea Ulmeanu a fost rezervă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite