FOTO&VIDEO Povestea unei deplasări cum nu s-a mai văzut: sute de suporteri alb-violeţi la Leucuşeşti pentru un meci din eşalonul al cincilea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii alb-violeţi la Leucuşeşti. FOTO: Sebastian Tătaru
Suporterii alb-violeţi la Leucuşeşti. FOTO: Sebastian Tătaru

Populaţia micuţii localităţi timişene a crescut cu 50%, timp de câteva ore, datorită unui meci de fotbal disputat duminică. Partida Unirea Leucuşeşti - ASU Politehnica Timişoara, contând pentru etapa a doua din seria a III-a a Ligii a 5-a, a avut poate cel mai numeros public oaspete din istoria acestui eşalon.

V-aţi întrebat vreodată cum ar fi să vezi un meci de fotbal dintr-o remorcă? Sau chiar dintr-o căruţă? La aceste întrebări au primit răspuns câţiva fani ai fotbalului timişorean. Sute de microbişti alb-violeţi, sătui de războiul cu Marian Iancu şi în dezacord cu edilii care au mutat ACS Recaş la Timişoara, au hotărât să susţină echipa de fotbal a Institutului Politehnic, echipă care se apropie cel mai mult de ceea ce „simt" ei în privinţa acestui sport. Faptul că între această echipă şi suporteri există o legătură specială este dovedit şi de debutul la ASU Politehnica, pe final de meci, a jucătorului Florin Luchin, care a lăsat fularul alb-violet pentru tricoul de joc, fiind păstrat în lot în urma trialului de acum câteva săptămâni.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO!

Suporterii alb-violeţi la Leucuşeşti

Un autocar şi câteva zeci de maşini s-au întâlnit duminică după-amiaza la ieşirea din Timişoara spre Lugoj, pentru că susţinerea unei echipe de Liga a 5-a, aşa cum este ASU Politehnica, presupune deplasări în judeţ. Alb-violeţii s-au impus pe teren cu 4-1, însă asta contează mai puţin. Cei aproximativ 250 de suporteri, cifră care atinge jumătate din populaţia satului în care a avut loc meciul, au scos din amorţire micuţa localitate timişeană.

Sosirea la Leucuşeşti a coincis cu o baie colectivă în Bega, o Bega mult mai curată decât cea pe care microbiştii o văd de obicei la Timişoara. Mesajul afişat de o veche grupare a suporterilor, „Drojdierii din Banat / Spaima crâşmelor din sat", s-a dovedit a fi în întregime corect, pentru că singurul magazin din sat a rămas fără bere încă înainte ca meciul de fotbal să se termine. La pauză, ultraşii au încins şi o miuţă, chiar pe terenul de joc, spre amuzamentul bătrânilor care putea vedea terenul chiar de pe banca din faţa casei.

Click pe poze pentru o altă GALERIE FOTO!

Suporterii alb-violeţi la Leucuşeşti

Reacţia celor care au trăit pe viu acest unic eveniment spune totul despre ce s-a petrecut la Leucuşeşti. „Grav, magic, fin, senzaţional! A fost o deplasare cum nu au fost multe în Liga 1, chiar şi ca număr de oameni. Iar ca atmosferă a fost mult peste, totul a fost perfect. Ne-am distrat împreună cu locuitorii din Leucuşeşti, sunt sigur că şi ei s-au simţit la fel de bine ca noi", a spus Sebastian Mihalcea, unul dintre liderii suporterilor timişoreni. „Pentru noi a fost un adevărat eveniment acest meci. Şi cei din sat au rămas impresionaţi", a declarat Macedon Moldovan, antrenorul Unirii Leucuşeşti.

Şi, chiar dacă poate unii dintre suporteri le-au părut localnicilor prea duri, impresia generală nu are cum să nu fie una plăcută, mai ales că, la finalul meciului, un grup de microbişti a adunat cu conştinciozitate, în saci de gunoi, toate dozele de bere rămase la marginea terenului. Leucuşanii vor povesti cu siguranţă mult timp de acum înainte despre această duminică de pomină, iar suporterii ASU Politehnica aşteaptă cu nerăbdare următoarea deplasare. Vorba unuia dintre microbişti: „era şi timpul să ne cunoaştem mai bine judeţul".

Mai jos puteţi vedea câteva filmuleţe cu suporterii timişoreni la Leucuşeşti:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite