Suporterii alb-violeţi s-au mobilizat pentru a „cosmetiza" stadionul „Dan Păltinişanu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de fani ai echipei Politehnica Timişoara s-au adunat, miercuri seara, la stadionul pe care echipa favorită îşi joacă meciurile, pentru a curăţa arena de gunoaie şi bălării.

Căderea echipei bănăţene, din toate punctele de vedere, şi-a pus amprenta şi pe „cel mai frumos loc de pe pământ", aşa cum numesc suporterii timişoreni stadionul „Dan Păltinişanu". De la finalul sezonului precedent, arena a fost prea puţin îngrijită, astfel că microbiştii au decis să ia situaţia în propriile mâini. Un mesaj al Asociaţiei Suporterilor Timişoreni „Druckeria", răspândit marţi pe Internet, a „convocat" voluntari pentru o acţiune de curăţenie.

„Cu toţii am avut ocazia să vedem la ultimele meciuri amicale jucate pe Dan Păltinişanu starea deplorabilă în care a ajuns stadionul. Bălării crescute în tribune şi peluze, rugina de pe bările porţilor, în general aspectul neîngrijit al stadionului. Şi aici intervenim noi. Dacă cei care ar trebui să se ocupe nu o fac, atunci preluăm noi, suporterii, frâiele (aşa cum am mai făcut-o de atâtea ori) şi facem treabă. Poate că va fi un obraz arătat celor ce fac promisiuni deşarte, sau poate că va fi un semnal de alarmă tras pentru cei ce se îngroapă în hârtii, hârtiuţe şi decizii şi uită ce e important cu adevărat. Nu e mult de muncă, nu presupune abilităţi ieşite din comun în ale meşteritului. Dar e nevoie de fiecare dintre voi, pentru că doar împreună vom putea trece peste aceste momente grele pe care le traversează Politehnica!", a fost textul care a circulat prin mijloacele „new media" folosite de suporteri.



GALERIE FOTO

image
image
image

Poli înseamnă totul pentru noi şi facem orice pentru echipă. Noi am venit să curăţăm Peluza Sud, pentru că este a noastră. Ştim că cei de la Consiliul Judeţean au un contract cu Penitenciarul pentru a curăţa stadionul cu ajutorul puşcăriaşilor şi că arena va fi cosmetizată până la meciul de vineri. Însă am vrut ca această acţiune a noastră să fie un mesaj pentru toată lumea, pentru timişoreni, că ne pasă de Poli indiferent în ce divizie ar juca", a spus Mircea Munteanu, unul dintre liderii suporterilor bănăţeni.

Acesta a anunţat şi că fanii giuleşteni vor beneficia de sprijinul moral şi logistic al omologilor bănăţeni în partida de Liga Europa pe care Rapid Bucureşti o va disputa la Timişoara. „Rapidiştii vor beneficia de sprijinul nostru la meciul cu polonezii, pentru că şi ei ne-au ajutat de atâtea ori. Le vom pune la dispoziţie inclusiv sistemul nostru de sonorizare, iar cei care doresc vor cânta alături de ei", a mai spus Munteanu.

După acţiunea de curăţenie din Peluza Sud, fanii bănăţeni au asistat şi la antrenamentul de seară al favoriţilor, pentru a-i încuraja pe favoriţi înaintea următorului meci. Poli Timişoara începe noul sezon de Liga a II-a vineri, de la ora 20, pe teren propriu, cu un derby vestic împotriva celor de la FC Bihor, dispută care ar fi trebuit să se desfăşoare în prima divizie. Ambele echipe au fost retrogradate din cauza neîndeplinirii criteriilor de licenţiere.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite