Poli Timişoara luptă cu absenteismul din şcoli prin campania „Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poli Timişoara la Colegiul Tehnic "Regele Ferdinand"
Poli Timişoara la Colegiul Tehnic "Regele Ferdinand"

Miercuri la prânz, echipa-fanion a Banatului a dat startul unei campanii prin care se implică şi mai mult în comunitate, jucând un meci de fotbal cu echipa unui liceu din Timişoara şi oferind premii celor mai silitori elevi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, împreună cu Poli Timişoara şi o parte dintre sposnorii echipei, au demarat o campanie de combatere a absenteismului în şcoli. Astfel, elevii cu cele mai puţine absenţe de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand" din Timişoara au primit materiale cu însemnele clubului, în timp ce cel mai silitor elev, Georgeta Traşcă, a primit un laptop. Echipa de fotbal a liceului a jucat un meci de 30 de minute împotriva fotbaliştilor de la Poli, fiecare component al echipei elevilor primind un echipament de joc care a rămas al lor după partidă. Ostafie, Mera, Scutaru, Poparadu, Tameş, Goga, Alex Popovici, Axente, Chiş, Dobricean şi Adrian Popa au fost jucătorii de la Poli care s-au duelat cu elevii liceului „Regele Ferdinand" din Timişoara în prima etapă a acestei campanii. Fotbaliştii au învins cu 4-1, prin golurile marcate de Axente, Poparadu şi Goga (două). Ca un onus, şcoala a primit 100 de bilete la meciul Poli Timişoara - Gaz Metan Mediaş din Cupa României, programat săptămâna viitoare.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO de la eveniment!

Poli Timişoara la Colegiul Tehnic "Regele Ferdinand"

„E un mod al nostru de a respecta şcoala. Este un început şi sper ca şi alţii să urmeze acest exemplu, să fie cât mai multe acţiuni de acest gen. Ne-am consultat cu Inspectoratul Şcolar, nu am ales noi şcoala, dar sperăm să anjungem la toate", a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director de la Poli.

Jucătorii alb-violeţi au fost încântaţi de revenirea în curtea şcolii. „A fost plăcut, a fost frumos, ne-am amintit de perioada când băteam şi noi mingea în curtea şcolii, după ore. Eu nu prea aveam absenţe, cred că aş fi primit şi eu premiu dacă eram elev azi", a spus Mircea Axente. „Sper ca aceste acţiuni să aibă un impact pozitiv. Eu încercam să le împac pe amândouă, şi şcoala şi sportul. Cel mai mult mi-a plăcut matematica", a spus Dorin Goga, golgeterul echipei în acest sezon de Liga 2, cu şase reuşite.

Campania „Prezent la şcoală! Prezent pe stadion!" continuă, iar miercuri fotbaliştii Politehnicii Timişoara vor vizita Liceul Agricol „Iulian Dracea" din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite