Ilie Stepan va compune imnul Ripensiei, în timp ce se pregăteşte pentru turneul aniversar Pro Musica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul legendarei formaţii timişorene s-a declarat încântat de ideea de a reînvia la fel de legendarul club de fotbal şi le-a transmis celor de la Ripensia că intenţionează să compună un imn pentru echipă. În 2013, Pro Musica va aniversa 40 de ani de la primul concert.

Fondator al trupei Pro Musica, una dintre cele mai populare trupe româneşti ale anilor '70 şi '80, precum şi compozitorul piesei etalon a Revoluţiei din 1989, "Timişoara", Stepan s-a arătat încântat de proiectul reînfiinţării Ripensiei, echipă care s-a înscris în eşalonul al VI-lea din Timiş.

"Ripensia, fără doar şi poate, rerezintă pentru orice timişorean un nume de renume. Acest Club este înscris cu litere de aur în catalogul de onoare al fotbalului românesc. Deşi n-am trăit în perioada aceea, îmi aduc aminte cu emoţie de numele jucătorilor de atunci, de un Bindea, un Dobay, Kotormany sau Pavlovici, nume mari în fotbalul românesc. Mă bucur extraordinar de mult că această echipă s-a reînfiinţat, mai ales că structura de organizare vine după modelul marilor cluburi de afară, toţi iubitorii putând deveni membri cu drepturi egale, nefiind jucăria unui samsar. Având recent o discuție cu prietenul meu, Nicu Ţăran, acesta mi-a spus despre sloganul Ripensiei de atunci - Ieri, astăzi şi pentru totdeauna, Valorile noastre rămân neschimbate - despre care pot spune că mi se pare extraordinar de sugestiv, chiar mi se face pielea de găină. Încă o dată, mi se pare o idee grozavă, şi nu pot decât să mă simt mândru că sunt timişorean şi că, în sfârşit, pot fi fan adevărat al Ripensiei. Este cu adevărat o bucurie pentru mine să pot compune Imnul Ripensiei şi sper să pot scrie o muzică în spiritul a ceea ce se doreşte a fi acest Club", le-a transmis Ilie Stepan conducătorilor Ripensiei.

În această perioadă, artistul este pe cale de a finaliza cel mai nou proiect al grupului Stepan Project, un cvadruplu album intitulat "Lumina", care este ultima parte a trilogiei "Sensul Vieţii", începută cu albumele "Sensul Vieţii" şi "Undeva în Europa". Pentru 2013, Ilie Stepan intenţionează o revenire pe scenă alături de grupul Pro Musica, într-un turneu naţional care va marca aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Membrii trupei plănuiesc ca turneul să debuteze pe 15 ianuarie, cu un concert acustic în incita Liceului "Carmen Sylva" (Pedagogic), în aceeaşi sală unde tinerii muzicieni au debutat cu 40 de ani în urmă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite