Ştiaţi că în Banat a existat localitatea Noua Barcelona? A fost stabilit programul "Zilelor culturii spaniole" la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flamenco este un dans tradiţional spaniol
Flamenco este un dans tradiţional spaniol

Succesul ediţiilor trecute l-a determinat pe Jose Miguel Viñals, un afacerist spaniol stabilit în Banat, să organizeze o nouă ediţie a „Zilelor culturii spaniole", eveniment pentru care are şi sprijinul autorităţilor locale.

Spectacolul de deschidere va avea loc vineri, 4 mai, în Piaţa Unirii. Pe scena amplasată în piaţă va susţine un spectacol de flamenco doamna Almudena Bonilla, urmat de cvartetul de coarde al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu", compus din Mariana Ştef, Ana Molnar Popa, Beniamin Chircă şi Daniel Robu, clarinetistul Mihai Bîzgan şi chitaristul Mihai Ciucă. De la ora 20.00, soprana Beatrix Imre va susţine un recital de muzică spaniolă.

„Zilele culturii spaniole" continuă cu un atelier de flamenco, pe 5 şi 6 mai, la şcoala „Dance Studio", iar luni, 7 mai, cei interesaţi pot participa, la Biblioteca „Eugen Todoran" a Universităţii de Vest, la o conferinţă susţinută de directorul Muzeului de Istorie din Catalunya despre scurta existenţă în Banat, din 1735 până în 1738, a unui oraş numit Noua Barcelona, oraş fondat de exilaţii Războiului de Succesiune din Spania. Programul evenimentelor mai cuprinde o conferinţă şi o expoziţie de arhitectură, dar şi un concurs de traducere de poezie spaniolă, unde participanţii pot câştiga o excursie la Barcelona.

Puteţi afla mai multe despre programul evenimentelor, dar şi despre înscrierile la concursul de traducere pe site-ul organizatorilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite