Săptămâna filmului rusesc începe luni la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din afişul evenimentului
O parte din afişul evenimentului

Între 15 şi 21 octombrie, Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara găzduiește, pentru al doilea an la rând, Săptămâna Kino+ a premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Timişoara.

În fiecare seară, începând cu orele 18.00, marele public va putea urmări gratuit creații de excepție ale tinerei generații de regizori ruși traduse şi subtitrate de studenții Universității din București. Este vorba despre pelicule apreciate pe plan internaţional, unele dintre ele nominalizate la Oscar sau Globul de aur pentru cel mai bun film străin.

Evenimentul se înscrie în cea de a doua ediție a Festivalului de film rusesc KINO+, proiect inițiat de Universitatea din București (Departamentul de Filologie Rusă și Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenți) în parteneriat cu Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și cu Rețeaua de cultură.

După ce a trecut prin Brăila, Tulcea, Botoşani, Slatina, Constanţa, Slobozia, Galaţi, Braşov, Oradea, Buzău, Craiova, Piatra-Neamţ, Tîrgu-Mureş şi Cluj-Napoca, Caravana Kino+ poposeşte la Timişoara, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie să ajungă şi la Suceava, Iaşi, Bacău şi Deva.

Iată programul proiecţiilor:

Luni: Lavatory Lovestory (2006) – film de animaţie de scurt-metraj, regia Konstantin Bronzit
Ultimul canton (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova
Marți: Gambitul turcesc (2005), regizor Djanik Faiziev
Miercuri: Povestea cosmosului meu [Romadesus] (2009), regizor Iana Poliaruş
Joi: Bunica Tosia  (2003), regizor Lidia Bobrova
Vineri: Credinţă (2009), regizor Lidia Bobrova
Sâmbătă: Georg (2008), regizor Peeter Simm
Duminică: Efect de seră (2005), regizor Valeri Ahadov

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite