O multinaţională din Lugoj face disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitor de la Eybl
Muncitor de la Eybl

Firma EYBL Automotive SRL Romania, care şi-a inaugurat activitatea la Lugoj în anul 2010, a anunţat reduceri de personal cauzate de reducerea comenzilor pentru produsele sale.

EYBL Automotive este o firmă specializată în principal în producţia de huse auto şi are puncte de lucru atât la Lugoj, cât şi la Deta. Ambele puncte de lucru au fost afectate de lipsa comenzilor, dar asta nu înseamnă închiderea fabricilor respective, conform Redeşteptarea.

„Este adevărat că am redus un pic din personal, dar mergem mai departe. Am disponibilizat 30 de salariaţi, dintre cei care nu au fost în cele trei luni la şcolarizare. Situaţia este la fel şi la Deta. Reducerea de personal este cauzată de lipsa comenzilor, dar asta nu înseamnă nicidecum închiderea activităţii, nici la Lugoj, nici la Deta. Repet, mergem mai departe", a declarat pentru Redeşteptarea ing. Ernst Holzheimer, director general EYBL Automotive.

EYBL Automotive Romania SRL este o firmă germană, membră a Prevent Group. EYBL Automotive Lugoj, înfiinţată în octombrie 2010, a pornit la drum cu 50 de angajaţi şi are la ora actuală peste 200 de salariaţi. În acelaşi timp, EYBL Automotive este principalul angajator din oraşul timişean Deta.

Firma s-a implicat în viaţa economică de aici încă din 2009, cu 300 de muncitori la ora începerii activităţii. La începutul lui ianuarie 2010 însă, aşa cum spunea directorul general Ernst Holzheimer, "am ajuns la 950 de angajaţi după care am fost nevoiţi să mai deschidem un punct de lucru la Lugoj, pentru că la Deta nu mai găseam forţă de muncă la nivelul cerut de calificare".

Anul trecut, estima Holzheimer, "la fabrica de la Deta am ajuns la 700 de angajaţi, iar fabrica de la Lugoj, situată în zona industrială de pe Drumul Tapiei, o să aibă 300". Iniţial, firma producea şi volane auto, produs la care s-a renunţat din cauza crizei. Produsele actuale sunt: scaune, tetiere şi huse destinate în principal automobilelor Volkswagen şi Audi, conform site-ului Redeşteptarea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite