Luptă grea împotriva drogurilor uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri din Vestul ţării ajung la spital după ce consumă etnobotanice
Tot mai mulţi tineri din Vestul ţării ajung la spital după ce consumă etnobotanice

Războiul cu agenţii economici care comercializează droguri uşoare este dificil pentru că afacerea îmbracă o oarecare haină a legalităţii.

Consiliul Local Timişoara se întâlneşte astăzi în şedinţă pentru a lua o decizie în privinţa magazinelor care vând etnobotanice. Consilierii au două propuneri, fie închiderea definitivă a magazinelor, fie interdicţia de funcţionare la o distanţă mai mică de un kilometru de şcoli. „Trebuie atenţie mare pentru că o să meargă în instanţă. Sunt bani mulţi în joc”, a spus şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru. O decizie se va lua în şedinţa de astăzi.

Proiecte de închidere

Unele primării din regiunea de Vest au reuşit deja să închidă magazinele.
Din cele trei magazine care au vândut de-a lungul vremii vise tinerilor din Reşiţa, nu mai este deschis astăzi niciunul. Consiliul Local a interzis în noiembrie comercializarea unor astfel de produse.

Neregulile depistate au culminat cu condamnarea recentă a lui Francisc Bancsa, patronului magazinului din Luncă, găsit vinovat pentru trafic de droguri de mare risc. În Deva există cinci magazine „de vise“, iar în Hunedoara trei. Atât reprezentanţii Primăriei Hunedoara, cât şi reprezentaţii Primăriei din Deva, au pus în dezbatere publică proiecte de desfiinţare a magazinelor de vise situate lângă şcoli. La Deva s-a cerut să fie scoase în afara oraşului, iar la Hunedoara să fie plasate la trei kilometri de unităţi de învăţământ, biserici, parcuri.

În Deva, proprietarul unui astfel de magazin spune că afacerea îi merge foarte bine tocmai pentru că e situată lângă o şcoală şi programul de funcţionare începe de la ora 15.00, când pleacă elevii acasă. În Arad există un singur magazin de produse etnobotanice. Administraţia locală arădeană a dispus interzicerea comercializării substanţelor de tip etnobotanic printr-un proiect supus dezbaterii publice săptămâna trecută. (Daniel Stanciu, Daniel Guţă, Ana Maria Loga) ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite