Elevii şi studenţii timişoreni sunt invitaţi la joaca de-a Bursa, cu premii serioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii timişoreni sunt aşteptaţi la "Piaţa de capital"
Tinerii timişoreni sunt aşteptaţi la "Piaţa de capital"

Mâine se deschid înscrierile la cea de-a treia ediţie a competiţiei de tranzacţionare bursieră pentru elevi şi studenţi "Piaţa de capital", organizată de Junior Achievement România cu sprijinul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi Tradeville.

Participanţii, elevi şi studenţi cu vârste între 16 şi 24 de ani, au posibilitatea să administreze online, pe platforma Tradeville, câte un cont virtual în valoare de 50.000 RON, prin care să tranzacţioneze acţiuni ale companiilor listate la BVB, pentru o perioadă de două luni. Marele Premiu constă într-o tabletă iPad2 şi poate fi câştigat de participantul cu cel mai mare profit. Locul doi, al cărui premiu constă într-un Kindle Reader, va fi acordat tânărului cu cel mai mare număr de tranzacţii, iar premiul 3, un Ipod, revine participantului cu cel mai variat portofoliu la capitolul acţiunilor deţinute.

În cadrul programului au loc patru întâlniri ale partenerilor cu elevi şi profesori din Braşov, Târgu-Mureş, Craiova şi Timişoara pentru promovarea conţinutului programului. La aceste întâlniri vor participa profesionişti de la Bursa de Valori Bucureşti, Comisia Naţională a Valorilor Materiale, SSIF Tradeville şi Junior Achievement România.

Joi, 22 martie, între orele 10.30 şi 12.30, Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu" din Timişoara, prin profesor coordonator Camelia Moţ va găzdui întâlnirea dintre elevi şi organizatori. Competiţia face parte din programul de educaţie financiară realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, program numit "Piaţa de capital".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite