1.000 de elevi timişeni sunt aşteptaţi la Job Shadow Day 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Job Shadow Day / Partener pentru o zi" este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat facilitării accesului elevilor la un loc de muncă. Programul, aflat la a zecea ediţie în România, este acum în faza înscrierilor.

Programul internaţional Job Shadow Day ofera elevilor o imagine reală a comunităţii de afaceri şi a locurilor de muncă. Prin participarea la program, elevii petrec câteva ore în „umbra" părintelui sau a unui angajat dintr-o companie/instituţie, pentru a învata cât mai multe despre responsabilităţile de la locul de muncă.

Un elev poate participa la Job Shadow în două moduri: la compania/instituţia unde lucrează unul dintre părinţi, opţiune deschisă elevilor din clasele I-X, sau repartizat unei companii/instituţii de către Junior Achievement Romania sau coordonatorul local. Această opţiune este deschisa numai elevilor din clasele XI-XII, din anumite localităţi stabilite anual. În acest an, la Timişoara, „Job Shadow Day / Partener pentru o zi" va avea loc pe 4 mai.

Interes în creştere la Timişoara

Coordonatorul acestui proiect pentru Timiş este Camelia Moţ, profesoară de chimie remarcată în campania „Profesori cu care ne mândrim", derulată de „Adevărul" la începutul acestui an. „S-au înscris pentru această ediţie 25 de şcoli şi am decis să limităm numărul de elevi participanţi la 40 pentru fiecare şcoală, ceea ce e deja foarte mult, ar însemna să plasăm 1.000 de copii la companii. Avem deja ok-ul de la Continental, care vor să ne sprijine, la fel vom primi ajutor şi de la Aquatim", a spus Camelia Moţ.

Proiectul „Job Shadow Day" are deja 15 ani pe plan internaţional, în România se desfăşoară de 10, iar la Timişoara de trei ani. Interesul pentru această idee a crescut de la an la an în oraşul de pe Bega. În 2010 s-au înscris şase licee, 600 de copii şi 57 de companii, iar în 2011 au fost 21 de şcoli, 760 de elevi şi 83 de companii. Pentru acest an, înscrierea şcolilor s-a încheiat, fiind rândul elevilor din fiecare dintre aceste instituţii să îşi manifeste interesul, în limita celor 40 de locuri. De asemenea, companiile interesate să participe mai au la dispoziţie aproape o lună să se înscrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite