Taxaţi în spital pentru că trag apa la toaletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Leahu este una dintre mamele care au plătit taxele de la Spitalul de Copii
Claudia Leahu este una dintre mamele care au plătit taxele de la Spitalul de Copii

Părinţii care vor să stea cu micuţii lor în Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” trebuie să plăteasca taxă ca la hotel. Pentru 20 de lei pe zi, mamele sau taţii au dreptul să doarmă în spital, să ceară mâncare şi să consume apă la grupurile sanitare.

Cu datorii tot mai mari către furnizorii de medicamente, cu şanse reale să nu poată achita la timp salariile către angajaţi, managerii spitalelor din Timişoara găsesc diferite metode prin care să rotunjească bugetele instituţiilor. În timp ce reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara au anunţat că nu vor mai interna decât cazurile grave, conducerea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” a introdus taxe hoteliere pentru însoţitorii micuţilor bolnavi.
În cazul în care copilul are peste trei ani, iar mama sau tatăl doreşte să fie internat lângă bolnav, pentru fiecare zi petrecută în spital trebuie să scoată din buzunar 20 de lei. În schimbul acestei sume, însoţitorul beneficiază de căldură, cazare şi masă caldă.

„E ca la hotel. Mai lipsea să ne ceară bani şi dacă vrem să avem paturile spre geam. Medicii spun că totul este legal şi că pierderea financiară e provocată de noi, părinţii”, a spus Aura Todomir, în vârstă de 31 de ani, una dintre mamele internate alături de copiii lor la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Şi Claudia Leahu a plătit taxă pentru a sta lângă copilul ei. „Ne-au cerut bani şi pentru apa băută şi pentru fiecare vizită la toaletă. Nu e normal ce se întâmplă acolo”, a spus Claudia Leahu.Părinţii supăraţi pe birurile intraspitaliceşti au depus reclamaţii la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

Taxe legale

Doctorii se apără şi spun că nu fac altceva decât să respecte legea. „De acei bani, mamele pacienţilor beneficiază de tot confortul posibil. În plus, suma este una decentă”, a explicat Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite