Mitropolitul Banatului despre starea sa de sănătate: „Nu e prea bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Corneanu a împlinit 87 de ani în urmă cu o lună
Nicolae Corneanu a împlinit 87 de ani în urmă cu o lună

Starea de sănătate a Mitropolitului Nicolae Corneanu s-a înrăutăţit. Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) suferă de mai multe afecţiuni, care îl împiedică să meargă la catedrală. „Nu e prea bine”, spune Mitropolitul.

Bătrâneţea îşi spune cuvântul asupra Mitropolitului Nicolae Corneanu, care suferă de afecţiuni cardiace, dar şi de coxartroză. De trei luni, ÎPS nu a mai putut merge la slujbele pe care le oficia la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Programul ÎPS de la Mitropolie este aproape normal.

„Este adevărat că Înalt Prea Sfinţitul nu a luat parte în ultimele trei luni la Sfânta Liturghie de la Catedrală, aşa cum obişnuia, din cauza unor probleme de sănătate. Programul de la Mitropolie continuă însă normal, cu vizitele şi audienţele obişnuite. Chiar zilele acestea am fost împreună cu mai mulţi preoţi din eparhie la Înalt Prea Sfinţitul de sărbătoarea Sfântului Nicolae şi ne-a primit”, a explicat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu.

Controversat, dar iubit

Nicolae Corneanu a mărturisit pentru „Adevărul”că are probleme de sănătate destul de serioase. „Nu e prea bine”, a spus înalta faţă bisericească. Mitropolitul Banatului are 87 de ani, împliniţi în urmă cu o lună. Nicolae Corneanu are o carieră impresionantă în cadrul Bisericii Ortodoxe, publicând şi o serie de lucrări religioase. Ultimele volume au fost lansate în 2008 şi 2009 şi se numesc „Pentru mai binele obştesc”, respectiv „Pe aripile Cuvântului”.

ÎPS are însă şi un trecut tumultos, fiind unul din primii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe care şi-a recunoscut păcatul de a fi colaborarat cu Securitatea. De asemenea, Nicolae Corneanu a fost protagonistul unui scandal din cadrul Bisericii, când s-a împărtăşit la Biserica Catolică. Sinodul Bisericii s-a reunit atunci şi a pus în discuţie pedepsirea Mitropolitului Banatului. Decizia a generat atunci proteste de stradă pentru susţinerea lui Corneanu, iar după ce şi-a cerut scuze public, ÎPS a fost iertat de superiorii săi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite