Un elicopter, pe lista de shopping a Consiliului Judeţean Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 35 de consilieri judeţeni din Timiş prezenţi la şedinţa ordinară care a avut loc  la începutul acestei săptămâni au aprobat bugetul pentru anul 2011.

Suma de care CJ Timiş dispune anul acesta ajunge la 100 de milioane de euro, bani care vor fi cheltuiţi în principal pentru rezolvarea unor probleme din sistemul de sănătate. O mare parte din fonduri va fi alocată reabilitării termice a Spitalului Judeţean, dar şi extinderii Casei Austria.

În atenţia consilierilor este şi reabilitarea Teatrului de Copii „Merlin” din Timişoara, dar şi rezolvarea problemei gropii de gunoi de la Peciu Nou. Totuşi, pe lista de investiţii aprobate de Consiliulul Judeţean Timiş pentru 2011 se află şi un elicopter. Pentru achiziţionarea aparatului de zbor au fost atribuiţi aproximativ 400.000 de euro. Investiţia a trecut cu bine de comisiile de specialitate, fiind considerată importantă pentru judeţ.

După ce Timişul a fost cuprins de ape, în 2005, au fost alocate fonduri pentru echipamente de intervenţie în situaţii grave, dar un astfel de aparat de zbor nu a fost inclus în planuri. „Elicopterul a fost aprobat ieri şi este pe lista de investiţii. Este destinat pentru situaţiile de urgenţă”, a spus Jana Lavrits, purtător de cuvânt al CJT. O altă utilitate a aparatului este cea agricolă, acesta urmând să fie echipat şi cu un sistem de pulverizare pentru a fi folosit la stropirea terenurilor agricole din judeţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite