Criminali perfecţi în Timiş: asasini rămaşi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni de afaceri, foşti poliţişti şi magistraţi, dar şi bătrâni fără apărare au fost ucişi cu sânge rece, în ultimii zece ani. Poliţiştii nu au reuşit să dea de urma criminalilor, care îşi savurează libertatea lipsiţi de griji.

Poliţiştii nu au reuşit încă să-i prindă pe ucigaşii unui boschetar descoperit tranşat la groapa de gunoi din Lugoj, în ianuarie 2011. Poliţiştii au descoperit doar trunchiul bărbatului, iar capul mâinile şi picioarele erau tăiate. Poliţiştii au audiat doi suspecţi, un fost poliţist şi un fost angajat al Ministerului Apărării, dar nu au avut suficiente probe pentru a-i acuza de crimă.

Nu este însă primul caz pe care poliţiştii timişoreni nu pot să îl rezolve. Moartea lui Dan Tripa, ucis cu zeci de lovituri de cuţit, a rămas un mister la aproape doi ani după ce cadavrul său a fost descoperit de soţie şi copii, în aprilie 2009, în vila sa, de pe strada Mureş din Timişoara. Omul de afaceri avea 52 de ani şi era proprietarul unei firme care fabrica echipamente electronice.

Un alt pensionar, de 72 de ani, care locuia într-un aparatement pe strada Mureş, a fost găsit mort în ianuarie 2007, fiind lovit în cap cu un obiect dur. Poliţiştii nu au găsit nici arma crimei, nici criminalul, care a dispărut cu pensia bătrânului.

Crime vechi nerezolvate

Un alt asasinat celebru rămas nerezolvat  după 2000 îl are ca victimă pe un informatician, Norbert Orgonas, de 26 de ani. Cadavrul acestuia a fost descoperit, în februarie 2001, în apartamentul băiatului de pe bulevardul Vasile Pârvan. Tânărul fusese ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Din locuinţă dispăruseră 5.000 de dolari.

Alte cinci persoane din Timiş au fost ucise în ultimii zece ani, iar anchetatorii nu au reuşit încă să prindă ucigaşii. „Toate aceste cazuri sunt anchetate în continuare. Sperăm să prindem ucigaşii”, a spus Ioan Braşoveanu, procuror şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Ucis cu sânge rece

Celebru este şi cazul judecătorului Gheran. În noaptea de 27 spre 28 iulie 2004, Vasile Gheran, de 72 de ani, a fost atacat în locuinţa sa de pe strada Simion Bărnuţiu, din Timişoara, de trei indivizi mascaţi. Bărbaţii au pătruns în casă, prin pod, şi l-au ucis în bătaie pe bătrân. Soţia sa Ida, de 71 de ani, a scăpat prefăcându-se că a murit. Ucigaşii au dispărut cu bijuterii în valoare de 50 de milioane de lei vechi. Anchetatorii au reţinut atunci un grup de suspecţi, însă nu a existat nicio probă solidă care să-i lege de locul crimei, aşa că au fost eliberaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite