Voluntarii de la "Let's do it Romania!" desenează harta gunoaielor din judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la campania „Let's Do It, Romania!" au început trasarea unei hărţi a grămezilor de gunoi care urâţesc zonele verzi din preajma oraşelor. Oricine poate face acest lucru, pentru că toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca locaţia mormanelor de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro după crearea unui cont de utilizator.

După ce locaţia gunoaielor va fi catalogată pe site, utilizatorii vor putea vota în ce zone se va merge pentru curăţenia din 12 mai. Votarea pentru Timiş se va face între 4 şi 7 mai, iar numărul de acţiuni din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Printre primele propuneri se numără Pădurea Verde din Timişoara-Dumbrăviţa, zona Lacului Surduc şi malul Timişului Şag-Albina.

Anul trecut, aproximativ 6.000 de voluntari au participat, în Timiş, la această acţiune, strângând peste 10.000 de saci de gunoi într-o zi. În 2011, în Timişoara şi în zonele periferice au fost identificate 150 de mormane de deşeuri şi gunoaie depozitate pe spaţiul verde. Voluntarii au curăţat din nou Pădurea Verde, Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Giroc, Ghiroda, Dumbrăviţa, Şag, Albina, Buziaş, Recaş, Făget, Lugoj şi Lacul Surduc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite