BRD Timişoara a iertat de datorie un tânăr care a luat credit 7.000 de euro cu buletin fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragan Mircov a luat 7.000 de euro ca să acopere datoriile pentru fratele său, Vlad, bolnav de cancer. Bancherii au şters datoria tânărului, dar acesta este judecat pentru înşelăciune şi riscă zece ani după gratii.

Dragan Mircov, de 32 de ani, din localitatea Cenei (Timiş), este judecat pentru înşelăciune într-o reţea de falsificatori care a luat credite din bănci cu acte false. În 2008, el a împrumutat de 7.000 de euro de la BRD cu o carte de identitate contrafăcută. Spune că a fost împins de disperare, după ce, alături de părinţii săi, a acumulat datorii de 50.000 de euro pentru tratamentul fratelui mai mic bolnav de cancer la rinichi.

Soluţie disperată

Dragan a fost arestat preventiv 30 de zile, apoi eliberat. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Timiş, iar procurorii au avut surpriza să constate zilele trecute că BRD a şters datoria tânărului care a luat creditul cu un buletin fals.

„În prezent, creanţa este anulată prin înregistrarea acesteia pe cheltuiala băncii”, au transmis instanţei reprezentanţii BRD. El este judecat însă în continuare şi riscă zece ani de închisoare. Cu datorii la cinci bănci şi rate la cămătar, Dragan spune că a intrat în panică atunci când a luat creditul cu act fals.

Bolnav grav de cancer

„Am aflat că Vlad are cancer la două săptămâni după majorat. Împreună cu părinţii am luat 35.000 de euro de la bănci şi 14.000 de euro de la un cămătar, pentru tratament”, a spus Dragan. Lucrurile nu au mers bine şi au avut nevoie din nou de bani. Singura soluţie găsită a fost să ia un credit cu acte false, ca să acopere ratele la creditele care deja sufocau familia.

Dragan, părinţii şi bunica sa au făcut şedinţă de familie şi au votat cine riscă puşcăria. „Eu şi părinţii aveam deja cinci credite, pe care nu le puteam achita. Nu mai primeam alte credite pe numele nostru. Eu sunt tânăr şi mi-am făcut buletin fals, că puteam lua astfel credit repede. Dacă eşti tânăr, banca nu te verifică”, a spus Dragan Mircov.

7.000 de euro


Cu buletinul fals a luat 7.000 de euro. Cu banii luaţi ilegal a plătit ratele către aceeaşi bancă. „I-am luat de la un ghişeu cu un act fals şi i-am dus la un altul. Am cumpărat un pic de timp. Nimic mai mult”, a spus Dragan.

Vlad, tânărul pentru care familia Mircov este îngropată în datorii, era în clasa a XII-a când a aflat că are cancer la rinichi, în vara lui 2006. Vlad a fost paralizat ultimele şase luni din viaţă, iar la 6 ianuarie 2008 a murit.

Bani împrumutaţi de familie:

7.000 de euro a luat Dragan Mircov de la bancă cu un act fals.
14.000 de euro a împrumutat familia de la un cămătar, împrumut girat cu casa în care locuiesc toţi.
35.000 de euro a luat familia Mircov de la bănci pentru a asigura medicamentele pentru tânărul bolnav de cancer.


“I-am luat de la un ghişeu cu un act fals şi i-am dus la altul. Am cumpărat un pic de timp. Nimic mai mult."
Dragan Mircov, fratele lui Vlad

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite