10.000 de euro un post de şef la vamă. Banii ajungeau la Mătiuţ, iar ulterior, la Blejnar!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii cercetaţi că au luat bani de la traficanţii de ţigări fac declaraţii şoc. Unul dintre inculpaţii din dosarul Moraviţa susţine că banii ajungeau la Aurel Mătiuţ şi Sorin Blejnar, şeful ANAF.

Acuzaţii grave apar din nou în dosarul „şpăgii de la Moraviţa”. Unul dintre inculpaţii din Lotul 1 susţine că posturile de şefi costă mii de euro, iar o parte din bani ajung până la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Când am venit la Biroul vamal Moraviţa nu am primit un post de conducere deoarece nu am dorit acest lucru, nefiind dispus să plătesc, aşa cum ştiu că se procedează, şi nedorind să mă implic în astfel de afaceri”, a declarat, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inspectorul vamal principal Gheorghe Verdeţ.

10.000 de euro postul de şef de tură

În vârstă de 39 de ani, acesta este născut în Caraş-Severin şi lucrează ca lucrător vamal din anul 1997. Gheorghe Verdeţ şi-a continuat declaraţia menţionând şi care este suma cerută pentru un post de şef şi unde anume ajung banii: „Din câte ştiu, un post de şef de tură se plăteşte cu 10.000 de euro, bani care i se remit directorului Direcţiei Regionale Vamale Timişoara – Mătiuţ Aurel (n.r. fostului director), care, la rândul său, dă o parte din aceşti bani şefului ANAF – Sorin Blejnar”. Anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de mai multe persoane printre care se numără Blejnar şi Mătiuţ.

„De asemenea, din declaraţiile inculpaţilor Verdeţ Gheorghe, (…), precum şi din declaraţiile învinuiţilor Oprea Tiberiu, Oprea Mihail Claudiu rezultă că în activitatea infracţională au fost implicaţi şi numiţii Mateuţ Aurel, Blejnar Sorin, Rovinar Dănuţ, (…) precum şi persoane din conducerea S.P.F. şi I.J.P.F. Timiş din perioada când funcţionau magazinele duty-free, fapt pentru care se va dispune disjungerea materialului de urmărire penală faţă de aceştia cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, au menţionat procurorii DNA în rechizitoriul Lotului 2 Moraviţa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite