Şase traficanţi de persoane căutaţi în Italia au fost reţinuţi de poliţiştii timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii au fost reţinuţi de poliţişti
Escrocii au fost reţinuţi de poliţişti

Acţiunea a fost pusă la cale de poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea unui procuror DIICOT.

Confrom reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, reţeaua recruta direct sau prin intermediari cetăţeni români, majortiatea de etnie rromă, cărora le promiteau locuri de muncă în Italia. Odată ajunse în "Cizmă", persoanele recrutate erau deposedate de acte şi obligate să cerşească fiind bătute şi ameninţate cu moartea dacă se împotriveau. Traficanţii îşi mai obligau victimele să fure din magazine sau le contrafăceau contracte de muncă pe baza cărora obţineau carduri de credit de la bănci. "Dacă aceştia solicitau să li se dea o parte din banii obţinuţi sau încercau să fugă, erau agresaţi fizic sau ameninţaţi cu represalii asupra lor sau asupra familiilor rămase în România", au precizat reprezentanţii IPJ.

Membrii grupului infracţional foloseau profiturile obţinute pentru a cumpăra cau construi clădiri în Timişoara şi pentru a cumpăra maşini de lux. O femeie din grupul celor reţinuţi a fost eliberată, însă cu interdicţia de a părăsi ţara, în timp ce ceilalţi au fost duşi în faţa procurorilor cu propunerea de arestare preventivă. Suspecţii sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Ei riscă până la 15 ani de închisoare, iar victimele pot cere daune morale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite