Victime cu tupeu: tinerii care s-au bătut cu Bogdan Roman, fiului primarului din Deta, sunt prinşi cu minciuna şi ameninţă poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei tineri care se presupune că au fost atacaţi de Bogdan Roman au făcut câţiva paşi greşiţi. În aşteptarea rezultatelor anchetei interne, poliţiştii trebuie să stabilească adevărul în scandalul de la Deta.

Ancheta poliţiei în dosarul taxelor de protecţie din Deta se complică pe zi ce trece. Presaţi de controlul intern comandat de prim-ministrul Emil Boc şi ministrul de Interne Traian Igaş, surse din rândul anchetatorilor spun că victimele din dosar nu sunt atât de inocente pe cât par. Călin Roman a susţinut în mai multe rânduri că cei care au pornit scandalul au fost de fapt ţiganii, ei fiind înarmaţi cu pistoale şi bâte. Ipoteza a fost confirmată şi de Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta.

Un pas important în anchetă a fost făcut prin reaudierea unora dintre victime, respectiv a unor martori cheie. Audierea a fost înregistrată de poliţişti, după care victimele şi martorii au trebuit să treacă şi testul detectorului de minciuni. Surse din rândul poliţiei spun că una dintre victime a picat testul, aparatul performant arătând că a minţit când a fost întrebat de la cine a pornit scandalul şi dacă i s-a cerut taxă de protecţie. Una dintre rudele victimelor, considerată martor cheie, a leşinat înainte de să ajungă în faţa detectorului, astfel că sesiunea de audieri a fost întreruptă. În plus, aceleaşi surse susţin că pe armele care au fost găsite în curtea interioară de lângă casa lui Călin Roman au fost găsite mai multe urme de ADN. Poliţiştii trebuie să recolteze probe de la victime, agresori şi martori pentru a stabili cui îi aparţin cuţitele, pistoalele, topoarele şi bâtele.

Victimele se plâng

„Ghipţerii” din Deta susţin că Poliţia şi medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara încearcă să muşamalizeze cazul. Alexandru Ştefan, una dintre victime, afirmă că pur şi simplu a fost dat afară din spital, cu toate că mai avea nevoie de îngrijiri medicale, chiar cu puţin timp înainte de reţinerea lui Bogdan Roman. Bănuiala tânărului este că poliţia vrea ca victimele să beneficieze de cât mai puţine zile de îngrijire medicală, astfel încât procesul la care va fi supus Bogdan Roman şi complicii lui să nu fie penal, ci unul civil. Astfel, cred ei, Bogdan Roman ar scăpa de închisoare.

Petru Iung, Alexandru Ştefan şi Bogardo Gartner riscă să schimbe statutul de victime cu cel de agresori după ce, sâmbătă noaptea, au fost prinşi de poliţie gonind prin Deta. Poliţiştii le-au confiscat certificatul de înmatriculare al maşinii pentru că pe geamuri erau lipite folii. La auzul veştii, ţiganii şi-au pierdut cumpătul.

„Colegii mei au fost intimidaţi şi ameninţaţi. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru calmarea situaţiei. Vom propune cercetarea tinerilor sub acuzaţia de ultraj”, a spus Mădălina Mezdrea, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Timiş.

Un nou scandal

Cu toate că Poliţia Timiş a susţinut că Bogdan Roman a fost prins, avocata acestuia, Camelia Ţăranu, susţine că tânărul s-a predat şi a prezentat şi o dovadă în acest sens: un proces verbal primit tocmai de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, în care se menţioneazăl, negru pe alb, că fiul primarului din Deta a anunţat că vrea să se predea.

„Câtă vreme eu am un document oficial emis de Poliţie, unde se menţioneză negru pe alb că la solicitarea lui a fost identificat în locaţia respectivă şi s-a predat, este impropriu spus că a fost prins. Este o certitudine faptul că s-a predat, atâta vreme cât noi avem un document în acest sens”, a afirmat avocata Camelia Ţăranu, dovedind cele spuse cu procesul verbal primit de la Poliţie.

Andreea Cinteză şi Mădălina Mezdrea, de la Biroul de Presă al IPJ Timiş, au susţinut în toate declaraţiile date vineri seara faptul că Bogdan Roman a fost prins în urma unei operaţiuni a poliţiştilor şi a angajaţilor SRI.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite