Amendă dură pentru Delphi Packard, cel mai mare angajator din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delphi Packard România se judecă pentru o amendă de 2.000.000 de lei din cauza problemelor de mediu. Povestea amenzii de aproximativ 500.000 de euro primite de Delphi Packard, care oferă peste 6.000 de locuri de muncă numai prin fabrica de la Sânnicolau Mare, începe în 2009, când Administraţia Fondului pentru Mediu a verificat modul în care Delphi reciclează deșeurile.

Controlul făcut de Administraţia Fondului pentru Mediu a verificat modul în care Delphi reciclează deşeurile. Controlul a vizat activitatea firmei pe o perioadă de şase ani. În urma verificărilor, inspectorii au stabilit că sunt diferenţe între sumele pe care le-au calculat ca şi obligaţii de plată cei de la Delphi şi sumele stabilite de organele de control. Potrivit documentelor din dosar, diferenţele provin din faptul că reprezentanţii societăţii au considerat ca reciclate cantităţile de deşeuri livrate către societăţile SC Muller Guttenbrun Recycling şi SC Remat MG SA.

Rezultatul expertizei

În acţiunea deschisă în instanţă, avocaţii celor de la Delphi Packard au cerut anularea aamenzii, susţinând că au îndeplinit toate cerinţele de mediu. „ Am procedat la reciclarea conform legii a deşeurilor de ambalaje, reţinându-se în mod eronat de către autoritatea de control că subscrisa societate nu am reciclat niciun kilogram de ambalaje în tot intervalul menţionat. Toate deşeurile au fost preluate în vederea reciclării", se arată în cererea de chemare în judecată. La dosar au fost depuse şi mai multe în scrisuri prin care reprezentanţii Delphi încearcă să demonstreze că au respectat legislaţia. În dosar a fost solicitatăşi o expertiză tehnică judiciară care să stabilească dacă Delphi a respectat sau nu legea în privinţa reciclării. Raportul aratăcă Delphi „a îndeplinit obligaţiile de valorificare şi implicit reciclare".

Aflaţi continuarea scandalului amenzii de la Delphi Packard mâine, 29 decembrie 2011, în ziarul Adevărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite