Timişoreni reţinuţi de Poliţie pentru delapidarea cu peste un milion de lei a unui magazin de electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au reţinut cinci persoane suspectate de delapidare în valoare de un milion de lei. Toţi lucrau într-un amgazin de electrocasnice din Timişoara.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au decis începerea urmăririi penale faţă de de Adrian A. T., de 24 de ani, din Timişoara, Adrian R., de 27 de ani, din Deva, Iulian T. B., de 29 de ani, din Lugoj, Violeta S. A., de 26 de ani, din localitatea Fârdea şi Lavinia T., de 27 de ani, din Timişoara. Adrian T. A. era şeful de magazin în unitatea "victimă", parte a unui lanţ naţional de magazine, în timp ce ceilalţi doi erau adjuncţii săi.

Cei trei, profitând de atribuţiile şi drepturile care le reveneau din fişa postului, şi-au însuşit sume de bani şi bunuri pe care le gestionau, provocând un prejudiciu total de 1.019.904,29 lei. Modalitatea de "operare" a constat în efectuarea de retururi fictive de produse pe numele unor clienţi ai societăţii, prin introducerea în sistemul de contabilitate electronic a unor date false referitoare la modalitatea de plată, precum şi nedepunerea tuturor încasărilor zilnice la bancă, activitate în care au fost sprijiniţi de cele două casiere care au întocmit aceste documente şi situaţii fiscale nereale.

Cercetarile vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, începută în 2009, şi pentru recuperarea totală a prejudiciului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite