Tânărul bolnav de leucemie pentru care regretatul jurnalist Mile Cărpenişan a făcut campanie umanitară s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Mădălin Răduţă a trecut în nefiinţă la sfârşitul săptămânii trecute, la o clinică din Milano, după trei ani de luptă cu leucemia, timp în care a trecut prin două transplanturi de măduvă, unul de la fratele său, altul de la mama sa.

Daniel Răduţă a fost diagnosticat în noiembrie 2009 cu leucemie acută limfoblastică. Soluţia este un transplant de măduvă, de fapt o injectare de celule sănătoase de la un donator compatibil. Pentru această procedură, care costă peste 100.000 de euro, Daniel a fost internat la Spitalul „San Raffaele" din Milano.

La începutul lui 2010, regretatul jurnalist timişorean Mile Cărpenişan a aflat povestea lui Daniel Răduţă şi a decis să pună umărul şi să ajute aşa cum poate. La o gală de caritate, jurnalistul de război a scos la licitaţie casca pe care a purtat-o în numeroasele sale călătorii în zone de conflict, o cască la care ţinea foarte mult. În sprijinul acţiunii au venit mai mulţi jurnalişti şi bloggeri timişoreni, iar acea gală a fost doar începutul unei campanii în urma căreia s-au strâns banii necesari pentru operaţia lui Daniel.

Daniel Mădălin Răduţă a încetat din viaţă vineri, lăsând în urmă o soţie şi un băieţel în vârstă de trei ani. Odihnească-se în pace.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite