EXCLUSIV Cum s-a plimbat dosarul celei mai odioase crime din Timişoara degeaba pe la instanţe, timp de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani de cercetări, poliţiştii nu au aflat cine l-a ucis pe Dan Tripa. Anchetatorii care au investigat moartea lui Dan Tripa au descoperit că acesta a introdus ilegal în România o armă.

Dosarul morţii lui Dan Tripa s-a plimbat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş la procurorii DIICOT şi înapoi, pentru că omul de afaceri timişorean a fost bănuit de contrabandă cu arme. Dacă ar mai fi trăit, Dan Tripa ar fi fost cercetat pentru că a introdus în ţară o armă de vânătoare nedeclarată. Cum însă a murit, dosarul este închis, iar cazul a revenit pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

„Dosarul a fost la noi, pentru că în urma percheziţiei s-a găsit o armă pe care s-a bănuit că victima a introdus-o în ţară fără să o declare la vamă, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de contrabandă cu arme. Ţinând cont de faptul că persoana a decedat şi nu aveam pe cine să tragem la răspundere penală, s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar dosarul a fost retrimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, a declarat procurorul Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara.

Scenariu de film horror

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalulul Timiş continuă investigaţiile, însă rezultatul acestora pare să fie încă departe. „Se fac investigaţii în urmărirea proprie a procurorului, în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale”, a declarat Ion Braşoveanu, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. În seara zilei de 8 aprilie 2009, Dan Tripa, de 52 de ani, proprietarul unei firme de echipamente electronice, a fost găsit mort în baia casei, plin de sânge, cu un cuţit înfipt în gât şi un pistol cu bile în mână. Bărbatul a fost descoperit de fosta soţie şi de fiul acestuia.

Poliţiştii au stabilit atunci că ucigaşii au intrat peste Dan Tripa în casă, l-au atacat, iar acesta a încercat să se apere cu pistolul, însă nu a mai reuşit. Aproape tot corpul victimei a fost acoperit de răni şi tăieturi adânci. Dan Tripa nu a reuşit să tragă nici măcar un foc cu pistolul. După ce l-au ucis pe Dan Tripa, criminalii au luat mai multe bunuri de valoare din casa de pe strada Mureş şi au dispărut cu tot cu maşina acestuia. Ulterior autoturismul a fost descoperit pe strada Ovidiu Balea.


cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite