Cutremur de 3,1 pe scara Richter la Timişoara: „Am crezut că se rupe casa în două”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii s-au trezit sâmbătă dimineaţa în vibraţiile unui mic cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, seism înregistrat la ora 7, 43 de minute şi 25 de secunde.

Chiar dacă magnitudinea cutremurului a fost relativ mică, de 3,1 grade pe scara Richter, seismul a fost resimțit puternic de locuitorii din Chișoda, care au fost treziți din somn de o bubuitură și de urletul câinilor.

"M-am trezit de la un zgomot puternic. S-a auzit o bubuitură. Am crezut că a explodat ceva. Timp de câteva secunde s-a cutremurat mobila și geamul. Tatăl meu mi-a spus că a simțit că se rupe casa în două. S-a resimțit așa tare probabil pentru că a fost cutremur de suprafață. Nu sunt pagube materiale, a căzut doar o lustră de la intrare. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să trimit un mesaj pe Twitter", a spus Alina Sabou, care locuiește în Chișoda.

"Într-adevăr, a avut loc un seism cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost localizat la adâncimea de 7 kilometri, pe raza comunei Chişoda. Nu au fost semnalte pagube de niciun fel. Vă daţi seama că s-a simţit şi la Timişoara, este practic marginea oraşului", a spus Dan Rău, şeful Observatorului Seismologic din Timişoara.

La ora 8.55 a avut loc o replică cu magnitudinea de 1,7 grade pe scara Richter. "Nu există motive de îngrijorare în județul Timiș. Din cauza solului sunt excluse cutremure devastatoare", a mai spus Rău.

Cutremurul înregistrat la Timișoara este replica unui seism care s-a produs în Banatul Sârbesc. Puterea cutremurului de la vecini a avut 3,8 grade pe scara Richter.

Cum au trăit cei din Banloc cel mai mare cutremur din istoria Banatului: "A urlat pământul, am zis că vine sfârșitul lumii"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite