S-au stabilit datele pentru curăţenia generală de toamnă. Află când poţi scăpa de lucrurile vechi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania în care se vor colecta obiectele de uz casnic şi gospodăresc de care timişorenii nu mai au nevoie, dar şi deşeurile vegetale, se va desfăşura în două etape, câte una pentru fiecare jumătate de oraş, în luna octombrie.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi ca resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim un metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora.

Prima etapă a curăţeniei de toamnă, care vizează cartierele şi zonele din partea de nord a oraşului faţă de canalul Bega se va desfăşura între 15 şi 21 octombrie. Locuitorii din partea de sud a Timişoarei vor putea scoate deşeurile în stradă între 22 şi 28 octombrie. Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor putea fi consultate de cetăţeni la începutul lunii octombrie, pe paginile de internet ale Primăriei şi a operatorului de salburitate.

În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte). Astfel de deşeuri , în cantităţi de sub un metru cub, precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice - DEEE, se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare-preluare situate pe aleea Avram Imbroane nr. 70, calea Torontalului nr. 94, strada Energiei nr. 3 şi calea Moşniţei nr. 2. Programul de funcţionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este zilnic între orele 8.00 şi 20.00, cu excepţia zilei de duminică. Dacă aveţi deşeuri din amenajări interioare şi din curăţenia pivniţelor şi podurilor în cantităţi mai mari de un metru cub, puteţi solicita, pe bază de comandă, containere de la RETIM.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite