Noi percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Timiş. Cinci persoane au fost duse la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Marţi dimineaţa, polițiștii de frontieră împreună cu cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, coordonați de un procuror DIICOT, au descins simultan la patru adrese din judeţ.

Autorităţile aveau informaţii că la cele trei locaţii din Timişoara şi una din Silagiu vor găsi ţigări de contrabandă. Reţeaua era sub supraveghere de mai bine de un an, iar investigatorii au urmărit cum suspecţii aducea ţigări din Serbia, ascunse în spaţii amenajate în portiere sau în rezervoarele maşinilor. În urma descinderilor din această dimineaţă, cinci persoane au fost duse la Parchet pentru audieri.

Un vâlcean care transporta ţigări de contrabandă a fost reţinut de poliţişti pe autostrada Arad - Timişoara

Autoturismele cu care erau traficate ţigările au fost modificate la service-ul auto deţinut de liderul grupării infracţionale, G. Radu. Odată introduse în România ţigările din Serbia erau depozitate la acelaşi service auto, fiind preluate apoi de ceilalţi membri ai grupului infracţional şi comercializate pe piaţa neagră din judeţul Timiş.

În ultimii doi ani au fost introduse ilegal în Romania aproximativ 35.000 de ţigarete de provenienţă sârbească. Pagubele cauzate prin neplata taxelor vamale şi a accizelor aferente au fost în valoare de 26.734 lei. În acelaşi interval de timp, trei dintre membrii grupului infracţional au fost depistaţi transportând 500, 438, respectiv 804 pachete de ţigări.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite