Timişean condamnat la trei ani de închisoare pentru că a „ţepuit“ TAROM-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Marian Vilău
Foto: Marian Vilău

Tribunalul Timiș a emis, recent, o sentință prin care un bărbat din Timiș a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Bărbatul este acuzat că a cumpărat online bilete de călătorie cu avionul, folosind conturi de pe care nu se puteau face plăți.

Procurorii DIICOT au început cercetările în acest dosar după ce Tarom a depus o plângere penală în care a arătat că mai mulți cetățeni din Timișoara au efectuat călătorii cu avionul în baza unor bilete obținute în mod fraudulos, după cum arată Redeşteptarea.

Cercetările polițiștilor de la Crimă Organizată au scos la iveală faptul că biletele au fost cumpărate online de către J A B, care a folosit, în mod fraudulos, datele unor cărţi de credit aparţinînd unor cetăţeni străini, toate tranzacţiile la care au fost utilizate cardurile respective fiind refuzate la plată de băncile emitente.

„S-a stabilit faptul că inculpatul a fost ajutat de numitul S Z O care deţinea rolul de a căuta persoane interesate de rezervări online la transport aerian cărora le promitea obţinerea acestora la un preţ mult mai mic decît cel perceput de compania aeriană. Pentru acest lucru, învinuitul J A B a creat mai multe adrese de email pe numele celor care doreau să beneficieze de rezervări după cum urmează, iar ca număr de contact şi-a declarat propriu număr de telefon mobil respectiv pentru toate rezervările solicitate online", se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, conform Redeşteptarea.

Potrivit datelor din dosar, călătoriile frauduloase s-au realizat pe rutele: Timișoara-București-Milano, Timișoara-București-Madrid sau Timișoara-București-Munchen. Tânărul acuzat că se află în spatele întregii operațiuni nu s-a prezentat la proces, fiind judecat în lipsă. După ce au analizat toate probele de la dosar, judecătorii Tribunalului Timiș au decis să îl condamne pe J A B la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite