Poliţiştii locali din Timişoara, în rolul lui Sisif în lupta cu cerşetorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorii s-au plimbat cu maşina. FOTO: Poliţia Locală
Cerşetorii s-au plimbat cu maşina. FOTO: Poliţia Locală

Valul de schimbări în conducerile instituţiilor regionale şi locale, adus de schimbarea puterii politice, i-a băgat în priză pe şefii poliţiilor din Timişoara. Astfel, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii care tocmai se încheie, poliţiştii locali au efectuat razii în oraş pentru depistarea celor care practică cerşetoria.

În total au fost ridicate de pe străzi aproape 100 de persoane, care au fost duse la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară - adulţii, iar minorii, la Adăpostului de zi şi de noapte pentru copiii străzii.

Legal, autorităţile pot doar să-i amendeze pe cei prinşi cerşind, şi să-i „îndrume" spre localităţile de reşedinţă, aproape toţi cerşetorii prinşi în această perioadă nefiind din Timişoara. Astfel, aceştia ajung a doua zi din nou pe străzi şi îşi reiau „munca". Cele câteva ore petrecute în custodia autorităţilor nu sunt de ajuns pentru a-i determina să renunţe la cerşit, unii dintre cei prinşi zilele trecute având asupra lor sute de lei.

E oficial: lugojeanul Ioan Ambruş va prelua conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara

În săptămâna care începe mâine, Direcţia de Asistenţă Socială va analiza rezultatele obţinute cu ocazia acestor acţiuni, pentru a identifica atât cauzele, cât şi disfuncţionalităţile sistemului operaţional şi cel legal, precum şi costurile acestor acţiuni. Concluziile şi propunerile de soluţii vor fi prezentate autorităţilor locale cu ocazia bilanţului pe semestrul I din 2012  şi în următoarea şedinţă a comisiei locale de ordine publică din Consiliul Local Timişoara.

Până acum, schimbarea polilor de putere în politica locală a dus la înlocuirea şefilor de la Aeroportul „Traian Vuia" din Timişoara, de la Direcţia Apelor Banat şi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite