O soprană din Lugoj a cântat americanilor melodia „Ciobănaş cu 300 de oi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Voin. Foto: Redeşteptarea
Camelia Voin. Foto: Redeşteptarea

Cântăreaţa de operă Camelia Voin, lugojeancă stabilită în California, a susţinut în această vară o serie de concerte în Statele Unite ale Americii. În 24 iunie, la San Bernardino Sturges Theater din California, ea a cântat printre altele, în faţa publicului american, una din piesele ei preferate în limba română, şi anume "Ciobănaş cu 300 de oi", după cum relatează „Redeşteptarea“.

În cadrul aceluiaşi concert, Camelia Voin a mai interpretat, "Wir eilen mit schwachen" din Cantata BWV 78 de Bach (în duet cu Ann Cravero) şi "La Foletta" de Salvatore Marchesi. Camelia Voin nu a renunţat la repertoriul său în limba română, pe care îl prezintă publicului american, prin piese precum "Floricică de pe apă" din Opera "La seceriş" de Tiberiu Brediceanu sau "Hora Stacatto" de Dinicu Bobescu, mai spun cei de la Redeşteptarea. 

Născută în anul 1972 în Lugoj, soprana de coloratură Camelia Voin a concertat în marile teatre lirice ale lumii, precum Carnegie Hall din New York, Teatro Gayarre din Spania, West Palm Beach Orchestra, Los Angeles Music Center şi altele. Este stabilită în Statele Unite ale Americii, unde trăieşte alături de soţul ei, prof. dr. Viorel Gheorghe, compozitor şi dirijor. Printre altele, Camelia Voin are în palmares primul loc la prestigiosul concurs vocal internaţional "Barry Alexander" de la New York, al cărui juriu a fost condus de către tenorul de faimă mondială Jose Carreras. Camelia Voin a făcut primii paşi în muzică la Şcoala Populară de Artă din Lugoj, apoi a cântat în cadrul corului "Ion Vidu". La Conservatorul din Bucureşti a studiat cu Arta Florescu, Maria Slătinaru Nistor şi Magda Ianculescu, după care a plecat în SUA, după cum mai spune sursa citată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite