FOTO&VIDEO Armă letală pe patru picioare: un timişorean dresează exemplare din cea mai bună rasă de câini poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Pap (stânga) şi unul dintre ciobăneştii săi belgieni
Peter Pap (stânga) şi unul dintre ciobăneştii săi belgieni

Peter Pap, din Timişoara, este cel mai bun dresor din România, care a participat la cinci campionate mondiale Mondioring - pentru ciobăneştii belgieni Malinois.

Ciobănescul Belgian sau Malinois sunt recunoscuţi pentru caracterul lor şi a capacităţii lor fizice şi intelectuale excepţionale. Sunt cei mai rapizi şi mai buni câini de pază şi apărare, cei mai buni câini de urmă şi deţin recordul mondial la săritua în înălţime, 2.80. Pentru aceşti câini există o competiţie specială, care se numeşte Mondioring, care se organizează de două ori pe an.

„Acest sport este ceva nou în România. Să zicem că există de aproximativ cinci ani şi suntem la faza de pionierat. Anul acesta ne vom ne vom înscrie în premieră la o competiţie de categoria a III-a, ceea ce înseamnă un fel de Liga Campionilor", a declarat Peter Pap.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO!

Peter Pap şi unul dintre ciobăneştii săi belgieni

Timişoreanul va participa la primăvara, la Roma, cu doi câini: Asia, de cinci ani, şi Kamatz, în vârstă de trei ani. Ei sunt deja vedete în Timişoara, ei participând la toate întrunirile chinologice organizate în oraş. Demonstraţiile sunt cu adevărat spectaculoase.

„În prezent aproape toată poliţia din ţările avansate a trecut la Malinois. Tocmai datorită agilităţii, temperamentului deosebit de stabil şi capacităţilor de a lua cele mai bune decizii într-o fracţiune de secundă ale acestor câini. Ei pot fi arme letale cu patru picioare. Sunt câini foarte feroce, nu poţi să îi sperii cu nimic", a mai spus Peter Pap.

Peter Pap face dresaj canin din 1993, iar din 2008 deţine atestat pentru comisar de ring pentru Mondioring. Până acum a participat la cinci campionate mondiale, iar în octombrie 2011, în Elveţia, a obţinut cel mai bun rezultat românesc de până acuma, locul cinci, cu Kamatz.

Vezi mai jos VIDEO cu tehnici de dresaj!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite