Piste de biciclete pe malul Begăi, din Timişoara până-n Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
“Bucureştiul pedalează”, la ediţia a II-a
“Bucureştiul pedalează”, la ediţia a II-a

Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia propune câteva proiecte interesante. Unul dintre acestea, declarat printre cele câştigătoare în urma evaluării din martie, are ca finalitate unirea Timişoarei cu Serbia prin piste de biciclete.

Proiectul în care Consiliul Judeţean colaborează cu Adetim are ca scop valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara. Mai exact, este vorba de 40 de kilometri de piste de biciclete care vor fi apărea în următorii ani de-a lungul Begăi, în baza unui proiect implementat de Consiliul Judeţean Timiş în colaborare cu municipalitatea din Zilişte (Serbia). Pista va avea o lăţime de doi metri, pentru a permite circulaţia pe ambele sensuri. În Timişoara, aceasta va porni din apropierea podului Modoş, de la Solventul, şi va continua pe splaiul Sofocle, urmând traseul parcul Industrial Freidorf - Utvin - Uivar – Otelec, de unde se va trece graniţa şi se va continua în Serbia, până la Zrenjanin.

Autorităţile timişene vor asigura prefinanţarea necesară implementării proiectului, adică aproximativ 50.000 de euro. Bugetul total al proiectului finanţat din bani europeni, este de 2.352.855 euro. Tot în martie, în cadrul aceluiaşi program, a fost aprobat şi un proiect pentru sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea unei infrastructuri e-business în judeţul Timiş şi districtul vecin din Serbia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite