Un nou eveniment caritabil la Timişoara pentru fata cu "inimă electrică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Novac, din Parţa, judeţul Timiş, suferă de cardiomiopatie restrictivă, o boală rară care împiedică funcţionarea musculaturii cardiace şi afectează foarte mult speranţa de viaţă, iar mai multe asociaţii din Banat şi nu numai încearcă să o ajute.

Evenimentul va avea loc mâine, de la ora 14.00, la Casa Tineretului din Timişoara, iar printre organizatori se regăsesc Asociaţia Beneficiarilor de Transplant din Vest, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Clinica ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara sau Institutul Clinic de Urologie şi Tranplant Renal Cluj-Napoca.

Organizatorii oferă muzică populară bănăţeană, iar artiştii care vor participa sunt Puiu Codreanu, Denisa Sârboaica şi Remus Volungan, Mariana Zota, Dolores Dongea (ansamblul TImişul), Cristian Popescu, Ion Luca Jurjescu, Ioana Luguzan Roxin, Dumitru Teleagă, Maria Hurduzeu, Ovidiu Balcu şi formaţia sa, Adi Bihoi, Dan Necşa, Georgiana Necşa, Neluţu Marocico, Attila Kiss, iar Nicoleta Anculia va cânta, dar va fi şi prezentator. Intrarea este liberă.

Pentru persoanele care nu pot participa la eveniment, în sprijinul tinerei a fost deschis, la Banca Transilvania, contul RO14 BTRL 0360 1205 2720 6800.

Costel Busuioc, în concert pentru fata cu „inimă electrică”

Singura soluţie pentru tânăra care nu are nicio sursă de venit este un transplant de cord. Ea va trece înainte de această intervenţie chirurgicală şi printr-una de înlocuire a stimulatorului cardiac, a cărui durată de funcţionare se apropie de final. Costurile celor două operaţii sunt suportate de stat, însă nu se poate spune acelaşi lucru şi despre medicamentele necesare perioadelor lungi de recuperare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite