Timişorenii pun bazele unui „amfiteatru civic“ pentru apărarea democraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta

Mai multe organizaţii din Vestul ţării s-au unit în Timişoara şi vor să organizeze o celulă de criză pe care o numesc „amfiteatru civic“ şi care îşi propune să lupte împotriva încălcării drepturilor fundamentale şi împotriva decapitării instituţiilor statului.

„Amfiteatrul civic“ se va inaugura vineri, de la ora 13.00, la Casa Tineretului din Timişoara. Printre cei care pun bazele acestui organism se numără Societatea Timişoara, Ascociaţia Respublica Timişoara şi Iniţiativa Civică de Centru Dreapta.

Redăm mai jos varianta integrală a scrisorii trimise de Societatea Timişoara:

Încălcarea drepturilor fundamentale, decapitarea instituţiilor statului, suspendarea Preşedintelui, deciziile luate prin ordonanţe de urgenţă, hotărârile  ilegale, încălcările flagrante ale  Constituţiei, ameninţările la adresa judecătorilor, îndepărtarea  de la valorile Uniunii Europene sunt motivele pentru care am ales să reacţionăm.

Ceea ce s-a întâmplat în România în ultimele două luni ne obligă să  facem un Apel către timişoreni, prin intermediul presei, de implicare şi participare în mod concret şi direct pentru apărarea principiilor democraţiei în România.

În acest sens, ne-am unit forţele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite