Vestea bună legată de Bacalaureatul groazei: elevii cu dosare depuse la şomaj atrag investitori. Află aici cum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corigenţii de la Bac pot impulsiona economia. Creşterea şomajului nu e veste proastă, pentru că încurajează investitorii.

„Bacalaureatul groazei” nu rămâne fără efecte. Sute de tineri care nu au promovat examenul maturităţii şi-au depus dosarele la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Liderul instituţiei spune, însă, că nu îşi face griji pentru economia timişeană, care poate fi chiar redresată, cu ajutorul unei cifre de şomaj crescute.

Peste 500 de dosare din mai bine de 3.500 de absolvenţi care au picat Bacul au fost depuse până în prezent, pentru a obţine indemnizaţie de şomaj. Cei peste 20 la sută dintre corigenţii de la Bacalaureat ar putea fi însă dublaţi, într-o perioadă scurtă, apreciază oficialii de la AJOFM. Astfel, dacă la începutul lunii septembrie se anunţa un indice de 1,75 la sută pentru rata şomajului, în numai câteva săptămâni, dosarele depuse de tinerii absolvenţi au crescut procentul la 1,83 la sută. Fenomenul nu arată însă îngrijorător pentru directorul AJOFM, Liviu Neguţ, care explică însă cum şomajul ridicat poate încuraja investitorii străini.

Veste rea, dar bună

„Creşterea nu este îngrijorătoare. Ne mai aşteptăm chiar la un val de înscrieri ale dosarelor. Un oraş cu o cifră de şomaj crescută atrage însă investitori. Asta pentru că întreprinzătorii mari vor să aibă o forţă de muncă variată. Şomajul crescut le garantează asta. În plus, cu cât au mai mulţi oameni în căutare de job, cu atât investitorii îşi permit să negocieze salariile şi să devină selectivi”, a explicat Neguţ. Claudiu Iager a picat examenul de Bacalaureat pentru a doua oară, în această toamnă. Materia care i-a dat bătăi de cap a fost matematica.

„Dacă în sesiunea din vară am luat peste 3, acum am luat 2,55”, a mărturisit tânărul, care a spus că nu a mai solicitat reevaluarea lucrării sale. „Nu avea niciun rost să depun contestaţie. O să încerc să dau Bacalaureatul la anul. A fost greu. Eu am terminat la «Ion Mincu», pe un post de tehnician. Matematica aia de la Bacalaureat nu-mi folosea la mare lucru”, a povestit acesta. Claudiu a venit împreună cu mama sa la AJOFM, pentru a-şi depune dosarul pentru indemnizaţia de şomaj. „Sunt bani foarte puţini, dar ce să facem? Măcar pe ăştia să îi luăm. O să încerc să mă prezint la târgurile de joburi şi poate găsesc ceva mai bine plătit”, a mai spus tânărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite