Tupeu de elevă picată la Bac: "Sunt plecată în vacanţă! N-au decât să ţină meditaţiile gratuite!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai 15 tineri din cei aproape 4.000 de corigenţi la Bac din Timiş au venit ieri la orele oferite de profesorii de la FEEA. Lipsă de interes pentru meditaţiile oferite gratuit, din partea elevilor care au picat examenul maturităţii.

Iniţiativa cadrelor didactice de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor de a medita elevii care se pregătesc pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat a pornit slab, în prima zi. Numai 15 elevi s-au prezentat la matematică şi niciunul la economie. Deşi profesorii universitari fac muncă voluntară în timpul lor liber pentru a pregăti elevii, prea puţini se prezintă la cursuri.

„La mine au fost până în 15 elevi. Eu predau matematică. M-am pregătit, am consultat programa şcolară şi chiar manualele din clasele a IX-a şi până la a XII-a. Sper ca mâine să se prezinte totuşi, mai mulţi elevi. Noi facem asta pentru binele lor”, a declarat Mihaela Neamţiu, profesor universitar doctor în cadrul FEEA şi unul dintre cei cinci dascăli care îi îndrumă gratuit pe elevi. „Ştiu că astăzi s-au mai ţinut şi cursurile la economie, dar, din cei care au fost la matematică nu a avut nimeni probleme la această materie. Alţii nu s-au prezentat, din păcate”, a explicat profesoara.

Codaşii, în vacanţă

Tinerii care au eşuat la examenul maturităţii pot participa la meditaţii gratuite şi la liceul la care au învăţat timp de patru ani. La Liceul Alimentar din Timişoara s-au prezentat 20 de absolvenţi de liceu, din cei aproape 100, corigenţi. „Noi organizăm meditaţii la fiecare materie la care s-a susţinut Bacalaureatul. Orarul după care se ţin cursurile este afişat în faţă, la avizier, iar elevii pot veni în fiecare zi. Astăzi s-au prezentat vreo 20 de elevi pentru matematică. Îi aşteptăm pe toţi”, a declarat Andreea Munteanu, director al Liceului Alimentar din Timiş, unitate la care numai doi elevi au promovat examenul de Bacalaureat.

„N-am cum să ajung la nicio meditaţie. Sunt plecată în vacanţă. N-au decât să le ţină”, ne-a declarat Maria Grozăvescu, unul din elevii care a picat Bacalaureatul, de la Liceul UMT Tănăsescu.

Ploaie cu meditaţii în perioada verii

După iniţiativa celor de la FEEA, ofertele meditaţiilor gratuite vin constant. Tinerii care vor să promoveze examenul maturităţii măcar în cea de-a doua sesiune pot profita de asistenţă din toate părţile, fiind scutiţi de banii de meditaţii. Asistenţa se face la toate materiile, de la limba română, la matematică, fizică, chimie sau biologie şi au loc zilnic, după un orar stabilit de cadrele didactice din fiecare şcoală. Liceele care oferă asistenţă gratuită sunt Grupul Şcolar Auto, Electrotimiş, Grupul Şcolar CFR şi Liceul Alimentar Timişoara.


cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite