Aquatim produce energie verde pentru sediul din Timişoara al companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare a instalat pe acoperişul sediului din Timişoara, de pe strada Gheorghe Lazăr, o centrală fotovoltaică ce produce energie electrică pentru consumul propriu al clădirii.

Centrala transformă radiaţia solară în energie electrică prin „efectul voltaic", o celulă comportându-se ca un generator de curent a cărui funcţionare depinde în principal de intensitatea radiaţiei solare, de temperatură şi de suprafaţa celulei. Centrala are 16 celule fotovoltaice, o putere de 3,92 kilowaţi şi poate produce anual circa 4.700 kWh energie electrică. Energia produsă de centrală într-o zi însorită de vară este suficientă, de exemplu, pentru funcţionarea timp de o oră a 60 de calculatoare.

Citeşte pe Forbes.ro despre investiţiile companiilor austriece în producţia de energie din surse regenerabile, din România

„Prin alegerea unei surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice, Aquatim susţine dezvoltarea energiilor verzi, reducerea impactului negativ asupra mediului şi economisirea resurselor tradiţionale", a spus directorul Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, într-un comunicat.

Aquatim este operator regional al serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, iar în prezent asigură aceste servicii în Timişoara şi 64 de localităţi din judeţ. Pentru gestionarea eficientă a activităţii, au fost înfiinţate cinci sucursale, în Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite